İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Afrika’nın Egzotik Melodileri Sona Jobarteh ile İş Sanat’ta

İş Sanat, 20. konser sezonunda Batı Afrika müziğinin güçlü sesi Sona Jobarteh’i ağırlıyor. Ülkemizde ilk kez sahne alacak olan sanatçı, grubuyla 21 Kasım Perşembe akşamı İş Kuleleri Konser Salonu’nda dinleyicileri ile buluşacak.

İlk albümünü 2008 yılında “Afro Acustic Soul” ismiyle çıkaran Jobarteh, müziğindeki geleneksel tınılara Afro-pop ve blues müziğini de katıyor. Özellikle akustik Batı Afrika müziği ve Manding tarzında şarkılarıyla bütün dünyada üne kavuşan sanatçı aynı zamanda film müzikleri de besteliyor.

IMDB puanı 8 olan 2010 yılı yapımı belgesel Motherhood (Anavatan) soundtrack’inde imzası bulunan Jobarteh, 1964 yılından bu yana Londra temelli çalışan The Guardian gazetesi tarafından “uluslararası bir yıldız” olarak anılıyor. Sanatçı ayrıca, 2014 yılında yönetmen Justin Chadwick tarafından çekilen Mandela: Long Walk to Freedom (Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol) filminin müziklerinde solist olarak yer aldı.

Sona Jobarteh, hikâyelerini yerel enstrümanlar ve vokal kullanarak babadan oğula aktaran 700 yıllık bir geleneğin sahibi Griot’ların yerel çalgısı korayı çalan ilk kadın olarak öncü bir kimliğe sahip. Griotlar, Batı Afrika sözlü kültürünün temelini oluşturuyor. Korayı dünyaya tanıtan Toumani Diabete’nin kuzeni ve aynı zamanda öğrencisi olan sanatçı 2014 yılında Gambia’nın ilk kültür akademisi olan Amadu Bansang Jobarteh Müzik Okulu’nu kurdu.

İstanbul’daki konserinde, perküsyon ve vokalde Mamadou Sarr, davul ve vokalde Westley Joseph, gitarda Derek Johnson, bas ve vokalde Andi Mclean’in eşlik edeceği Afrika’nın güçlü ve bir o kadar huzurlu sesi Sona Jobarteh, 21 Kasım Perşembe akşamı, saat 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda olacak.

Satış noktaları

İş Sanat Ana Gişe – 0212 316 10 83
Biletix – 0216 556 98 00
www.biletix.com
www.issanat.com.tr

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir