İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Andy Warhol Orijinal Eserleriyle UNIQ Expo’da!

UNIQ Expo, sanatın dahilerini tutkunlarıyla buluşturmayı sürdürüyor! Pop Art sanatının öncü ismi Andy Warhol ve yine bu akımın en önemli kişileri arasında olan Keith Haring, James Rosenquist, Roy Lichtenstein,  7 Kasım 2019 – 29 Mart 2020 tarihleri arasında Begüm Alkoçlar küratörlüğündeki Andy Warhol sergisinde bir araya geliyor.

Sanatçının, aralarında ikonikleşen Marilyn Monroe, Flowers ve Campbell Soup gibi ünlü eserlerinin de bulunduğu toplam 90 adet orijinal eseri #SagolWarhol mottosuyla bizleri selamlıyor. Pop Art’a saygı duruşu niteliğindeki bu sergi, İstanbul Maslak’ta 1500 metrekarelik dev bir Pop Art arenası sunacak. Pop Art sanatının öncüleri Keith Haring, Roy Lichtenstein, James Rosenquist ve Robert Indiana’nın Türkiye’de ilk kez sergileneceği orijinal 40 eseri de sanatseverlerle buluşuyor.

Sergi aynı zamanda, genç sanatçı kuluçka platformu McArt.ist koordinatörlüğünde Türk Pop Art temsilcilerine de yer verecek. “Sanata herkes dokunsun” misyonunu üstlenen sergi bu kapsamda, Pop Art sanatını ve Andy Warhol’u tüm yönleriyle tanıtırken, çeşitli atölye çalışmaları ve sanat sohbetleriyle ziyaretçilere interaktif bir deneyim de sunacak. 29 Mart 2020 tarihine kadar kadar devam edecek olan ve 7’den 77’ye herkese hitap eden sergide çocuklar; Andy Warhol’un renkli Pop Art dünyasını ve 50’li yılların tüketim çılgınlığını keşfederken, sanatın keyifli, eğlenceli yönleriyle de tanışacaklar. Roy Lichtenstein’ın Van Gogh odasında hayal dünyalarını genişletecek, New York sokak sanatçısı Keith Haring’in grafitileriyle renklenecek, 60’lı yılların diskoteğinde dans edecek ve eğlenerek öğrenecekler.

Sergide sosyal medya tutkunları da unutulmadı… Ziyaretçiler, özel tasarlanmış dekorlarda, sanat kokan, özgün fotoğraflar çekip, paylaşım yapabilecek. Andy Warhol sergisinin avantajlı kısa süreli ön satış biletleri 7 Ekim’e kadar Biletix’te!

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir