İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BASE 2019 Kapılarını Açtı

Türkiye’nin dört bir yanından yeni mezun sanatçı adaylarının eserlerinin yer aldığı BASE, 13 Kasım Çarşamba günü düzenlediği ön gösterim ile kapılarını açtı. Yeni mezun sanatçı platformu BASE’in bu yılki sergisine 20 şehirden ve 30 üniversiteden toplam 107 yeni mezunun eserleri yer alıyor. 4 gün boyunca, henüz sanat kariyerinin başında olan sanatçı adaylarıyla tanışabilir ve onların farklı disiplinlerde 120 yapıtını bir arada görebilirsiniz. Ayrıca ‘’BASE Talks’ adı altında birbirinden kıymetli 70 konuşmacının yer aldığı 25 panel, her gün 11:00-19:00 saatleri arasında gerçekleşecek.

14-17 Kasım 2019’da Akaretler Sıraevler, Beşiktaş’ta 25-27-29-31 numaralı binalarda gerçekleşecek olan Türkiye’nin yeni mezun sanatçı platformu BASE, ülkemizin dört bir yanından yeni mezun genç sanatçı adaylarının yapıtlarını aynı çatı altında bir araya getirdi. 72 üniversitenin 2019 mezunlarından 1575 başvuru alan BASE’te, bu yıl seçici kurul değerlendirmesi sonucu seçilen 30 üniversiteden 107 yeni mezun sanatçı adayının 120 yapıtı yer almakta.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle; Beşiktaş Belediyesi ev sahipliğinde Kale Grubu, Magnum ve TEB Özel Bankacılık eş sponsorluğunda gerçekleşen, Digilogue’un dijital sanat partneri olduğu BASE’te 4 gün boyunca serginin yanı sıra sanat dünyasının önemli isimlerini konuk eden ‘’BASE Talks’’ konferans programı ve atölye çalışmaları gerçekleşecek. Genç sanatçı adaylarına mezuniyetten profesyonel sanat yaşamına geçişlerinde destek olmayı, onlara üretimlerini sergileme ve sanat dünyasının önde gelen isimleriyle birebir tanışma fırsatı sunmayı amaçlayan BASE, aynı zamanda sanatseverler ve yaratıcı endüstrilerin de genç yetenekler keşfetmesine aracı olmayı amaçlıyor.

BASE 2019’un seçici kurulunda Antonio Cosentino, Derya Yücel, Azra Tüzünoğlu, Elif Uras, Kezban Arca Batıbeki, Marcus Graf, Lalin Akalan, Merih Akoğul, Nazlı Pektaş, Mustafa Taviloğlu, Osman Dinç, Selman Bilal, Şakir Gökçebağ, Sabiha Kurtulmuş, Tomur Atagök, Tankut Aykut ve Vahit Tuna yer aldı.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir