İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Juan José Millás’ın Son Romanı: Gölgelerin Arasından

Damián Lobo’nun kafası İşini kaybettiğinden beri  karışıktır. Zihninde canlandırdığı bir televizyon stüdyosunda, kurnaz bir şovmene tuhaf röportajlar vermek dışında yaptığı çok fazla bir şey yoktur. Damián günün birinde bir antika pazarında gezerken küçük bir hırsızlık yapar ve eski bir dolabın içine saklanmak zorunda kalır. Dışarı çıkamayınca da kendini dolapla beraber Fede ve Lucia ile küçük kızlarının evinde, ebeveyn yatak odasında bulur.

Bulunduğu gizli kovuktan, “gölgelerin arasından” aileyi gözlemlemeye başlayan Damián evde görünmez bir kâhya gibi çalışmaya başlarken bu her şeyden habersiz aileyle güçlü bir bağ kurar. Özellikle de Lucia’nın duyguları, korku ve düşleri karşısında gitgide hassaslaşır.

Olay örgüsünün ustaca dokunduğu bu çarpıcı romanda, İspanya’nın yaşayan en büyük yazarlarından biri olan Millás, gerçek olanla fantastik olanı kara mizahla harmanlayarak modern aile yaşamına, kapitalist yabancılaşmaya ve akıl sağlığına dair çok yönlü bir anlatı kuruyor.

YAZAR HAKKINDA

İspanya’nın Premio Planeta, Premio Nadal ve Premio Nacional de Narrativa gibi en prestijli edebiyat ödüllerine layık görülmüş üretken bir yazar olan Juan José Millás, aynı zamanda ülkenin en önemli gazetelerinden biri olan El País’e düzenli olarak yazılar da yazan ödüllü bir gazetecidir. Gündelik olayların fantastik durumlara evrildiği hikâyeler kurarak okurların gerçekliğe daha eleştirel bir gözle bakmasının önünü açtığı psikolojik ve introspektif özellikler taşıyan eserleriyle Millás’ı, Türkiyeli okurlar ülkemizde daha önce yayınlanan Sakın Yatağın Altına Bakma (Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 2002), Teresa ile Laura (Can Yayınları, 1992), Yalnızlık Buydu (Can Yayınları, 1991) ve Dünya ve Ben (hayykitap, 2010) gibi eserlerinden de yakından tanıyorlar.

GÖLGELERİN ARASINDAN
 Yazar: Juan José Millás

GÖLGELERİN ARASINDAN
Yazar: Juan José Millás
Çeviri: Pınar Savaş
Dizi / Tür: Dünya Edebiyatı / Roman
Yayım Tarihi: Ekim, 2019
Sayfa Sayısı: 175
Fiyat: 19,50 TL

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir