İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Pera Müzesi Küçük Kitaplar Dizisi’nden Yeni Kitap “Osman Hamdi Bey: Bir Osmanlı Aydını”

Pera Müzesi, Küçük Kitaplar Dizisi’ne Osmanlı arkeolog, müzeci, ressam ve Kadıköy’ün ilk belediye başkanı Osman Hamdi Bey’i ekledi!

Türk sanat tarihinin ender eserlerinden biri olan Osman Hamdi Bey’in  Kaplumbağa Terbiyecisi’nin Suna ve İnan Kıraç Vakfı  Oryantalist Resim Koleksiyonu’na dahil olmasının  Onbeşinci yılında hazırlanan  “Osman Hamdi Bey: Bir Osmanlı Aydını” başlıklı kitaba, Pera Müzesi mağazasından ve kitabevlerinden ulaşabilirsiniz.

Pera Müzesi Yayınları’nın, 19. yüzyılın yetiştirdiği, kültür-sanat alanında öncü roller üstlenmiş bir kişilik olarak Osman Hamdi Bey’i inceleyen yeni kitabı, Mustafa Cezar,  Edhem Eldem ve Metin And başta olmak üzere çeşitli araştırmacıların çalışmalarından yararlanarak, dönem tanıklıklarıyla zenginleştirilmiş bir yaşam öyküsü sunuyor. Osmanlı yenileşme ve batılılaşma sürecinin başlıca aktörlerinden ressam Osman Hamdi Bey’in yaşamından ve sanatından farklı ayrıntıları mercek altına alan kitap, eser incelemeleri ile birlikte, Osman Hamdi Bey’in ressam kimliği üzerine değerlendirmeler içerirken, onu sadece ünlü bir sanatçı olarak değil; müzeci, arkeolog, bürokrat, tiyatro yazarı, hatta roman kahramanı gibi az bilinen yönleriyle de tanıma yolunda bir adım atmaya çağırıyor.

Sanatçıyı ve eserlerini daha yakından tanıma imkânı sunan Osman Hamdi Bey: Bir Osmanlı Aydını adlı yayın, Pera Müzesi mağazasında ve kitabevlerinde.


Osman Hamdi Bey: Bir Osmanlı Aydını

Yayın Yılı: 2019

Sayfa Sayısı: 102

ISBN: 978-605-4642-86-1


Detaylı Bilgi:

Amber Eroyan – Grup 7 İletişim Danışmanlığı / aeroyan@grup7.com.tr 

(212) 292 13 13

Büşra Mutlu – Pera Müzesi / busra.mutlu@peramuzesi.org.tr

(212) 334 09 00

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir