İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

10.5 YAŞINDA İLK PROFESYONEL SERGİSİNİ AÇIYOR

3 Kasım Cumartesi günü
MAJİ Luxury Art Gallery & Event’te müthiş bir sergi bizleri bekliyor olacak.

Henüz 10.5 yaşında, çok genç bir resim dehası olan Dora ile tanışmaya hazır mısınız? Kendisi ilk profesyonel kişisel sanat sergisini 3 Kasım Cumartesi günü MAJİ Luxury Art Gallery & Event’te sanatseverlerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

Birbirinden profesyonel çalışmalarının sergileneceği sergi için son derece mutlu olduğunu belirten Dora, o gün bu mutluluğuna ve gururuna ortak olacak olan sanatseverler ile bir arada olacağı içinde ayrıca heyecanlı olduğunu belirtiyor.

BEBEKLERLE HİÇ OYNAMADIM

Büyük yetenek Dora “Elim kalem tutmaya başladığından itibaren hep boyalar varmış hayatımda. Bebeklerle hiç oynamamışım, benim oyuncaklarım hep boyalar olmuş. Bunu gözlemleyen annem bana henüz 1 yaşımdayken kırmızı bir çalışma masası almış ve bir sürü çeşit çeşit de boya” diyor.

Tek teknik kullandığnı belirten Dora “Sanatın sınırları olmadığı için farklı teknikler denemeyi tercih ediyorum. Ebru, mozaik, origami, aluminyum folyo, ve heykel çalışmaları yapıyorum. Hepsinden ayrı ayrı keyif alıyorum. Bazen bir tekniğe ara verip diğerine geçiyorum. Bu yıl seramik ve kostüm dizayn eğitimleri de alıyorum. Bunların yanı sıra bale yapıyor, keman çalıyorum” diyerek sözlerine devam etti.

DÜNYA SANATÇISI OLMAK İSTİYORUM

Dora ayrıca “Tabii bunların hepsini, bir kız çocuğu olarak büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bana bahşettiği haklar ile yapabiliyorum. Bu konuda ulu önderimize şükranlarımı sunuyorum. Çalışmalarımı ise genellikle duygulardan ve insan ilişkilerinden esinlenerek yapıyorum. Son dönemde, ayda ortalama 10 çalışmamı tamamlamış oluyorum. Gelecekte, farklı ülkelerden farklı sanat yaklaşımları ile eğitim alarak dünya sanatçısı olmayı istiyorum” dedi.

İstanbul Düşünce ve Eğitim Derneği sponsorluğunda gerçekleşecek olan serginin küratörlüğünü ise Dora’nın öğretmeni Sn. Gülçin Somerk Ezer yapıyor.

3 Kasım, Cumartesi Saat 15:00
MAJİ Luxury Art Gallery & Event
B Salonu’nda sanatseverleri bekleyen ve geleceğin dünya sanatçısı olma yolunda hızla ilerleyen Dora ile tanışma şansını kaçırmayın.

Adres: Vali Konağı Caddesi, Sinoplu Şehit Cemal Sok. No:4B, Şişli

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir