İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

2021 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’ne Başvurular Başladı

2021 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’ne başvurular başladı. 1981 yılında aramızdan ayrılan Varlık dergisi ve yayınlarının kurucusu Yaşar Nabi Nayır adına her yıl kuruluş yıldönümü olan Temmuz ayında şiir ve öykü dallarında verilen Gençlik Ödülleri, edebiyatımıza yeni değerler kazandırma amacını taşıyor.

Bu yıl ilk kez başvurular e-postayla yapılacak. Katılımcılardan kitap olarak yayımlanmaya uygun öykü veya şiir dosyalarını e-posta ekinde Word belgesi olarak  yasarnabinayirgenclikodulleri@varlik.com.tr  adresine göndermeleri gerekiyor.

Katılma Koşulları:

• Ödüle 30 yaş ve altındakiler şiir ve öykü dallarında katılabilir. (Adaylar 01.01.2021 tarihi itibariyle 31 yaşından gün almamış olmalıdır.)

• Her iki dalda da ödüle aday olunabilir.

• Kitap olarak yayımlanmaya uygun şiir ve öykü dosyaları A4 Word belgesine Times New Roman yazı karakteriyle 12 punto (öykü dosyaları bir buçuk, şiir dosyaları tek satır aralıklı) dizilmelidir. Kitap dosyası tek Word belgesi olarak hazırlanmalıdır.

• Fotoğraf, özgeçmiş ve iletişim bilgileri dosyanın ilk sayfasında, dosya adının altında bulunmalıdır.

• Kitap dosyası yasarnabinayirgenclikodulleri@varlik.com.tr adresine en geç 1 Nisan 2021 tarihine kadar gönderilmeli, e-postanın konu başlığında ödüle hangi dalda aday olunduğu muhakkak belirtilmelidir.

• Sonuçlar Varlık dergisinin Temmuz 2021 sayısında açıklanacaktır.

• Ödüle değer görülen dosyalar Varlık Yayınları’nca kitap olarak yayımlanacaktır.

Seçici Kurul:

Şiir dalında: Zeynep Uzunbay, Nilay Özer, Ali Özgür Özkarcı, Seyyidhan Kömürcü, Mehmet Erte

Öykü dalında: Nursel Duruel, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Hatice Meryem, Selçuk Orhan, Pelin Buzluk

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir