İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“21 Kadın 21 Öykü” İsimli Kitap Raflardaki Yerini Aldı

Kadınlar, Edebiyatla Güçlerini Birleştiriyor…

Dünya üzerinde, yaşamın her evresinde kadın olmanın zorluğu yadsınamaz. Bu zorlukların üstesinden gelen kadınlar gerçek gücün sembolü sayılır. Her alanda olduğu gibi, ne yazık ki edebiyat alanında bile kadınlar kendi hakları için mücadele ediyorlar. Bir araya gelindiğinde daha güçlü olunabilindiğinin farkında olan 21 kadın, edebiyat dünyasında güçlerini birleştirerek kolektif bir çalışmaya imza attılar. Edebiyat alanında ilk kez yapılan bu çalışmada kadın gözünden, kadın dilinden kadınlar konu alındı.

Projenin sahibi ve kitabın editörlüğünü yapan Funda Ergenekon liderliğinde, Türkiye’nin dört bir yanından çok değerli 21 yazar bir araya gelerek, kadın temasını konu alan “21 Kadın 21 Öykü” isimli bir kitap seçkisi hazırlandı. Her öyküye can veren sözcüklerin önünde 21 ressamın çizimleriyle karşılaşacaksınız. Bu kitapta rakamlardan ibaret sayılan, çoğu zaman da sayılmayan tüm kadınların gerçekçi öyküleri sizlere sunuluyor.

Kitapta öyküleri yer alan 21 yazar, 8 Mart 2021 Dünya Kadınlar Günü için bu kitabı sevdiklerine ve dünyaya öyküleri anlatıldıkça yaşayacak tüm kadınlara armağan olarak hazırladıklarını da dile getiriyorlar.

21 Kadın 21 Öykü ile Kadınların Sesi Oluyor…

Kitapta öyküleri ile yer alan yazarlar seçkiden elde edecekleri tüm geliri bir kadın derneğine bağışlayacaklar. Bu şekilde kadınların emeği yine kadınlar için kullanılmış olacak. Artshop Yayıncılık tarafından basılan kitap 8 Mart 2021 Dünya Kadınlar Günü’nde edebiyatseverlerle buluşacak. Tüm internet sitelerinde satışa sunulacak bu öykü kitabı ile edebiyattaki kadın sesine kulak vererek, birçok kadının bir parçası olacaksınız.

Bu çalışma ile kadınlar kendi gözleri ile sizlere kadınları aktarmaya çalışıyorlar. Her bir öyküde kadınların sessiz çığlıklarını duyacak, öyküleri anlatan her bir resimde sesiz bakışlarını görecek, güçlerini ve varoluşlarını eşsiz bir duygu yoğunluğuyla yaşayacaksınız.

Bu projenin güzel yönü yalnızca bu yıl ile sınırlı olmaması. Proje 2021 yılında 21 kadınla başladı ancak devamı da gelecek. 2022 yılında ise 22 Kadın ve 22 Öykü ile yeniden aramızda olacaklar…

21 Kadın 21 Öykü kitap seçkisinde yer alan yazarlar: Aybüke Çolakoğlu, Ayser Özbulut, Belgin Bıyıkoğlu, Berrin Yelkenbiçer, Birsen Yurtdaş, Dilek İşcen Akışık, Elif Yalçın, Esra Sungun, Ferah Aladağ, Feride Cihan Göktan, Funda Ergenekon, Gülşah Babayiğit, Hatice Dökmen, Kerime Ural Cengiz, Meral Kurulay, Meyrem Karadeniz, Mezbure Keleş, Neslihan Eruslu, Nesrin Aslan, Raziye Demiralay, Zeynep Kasap

“21 Kadın 21 Öykü” 8 Mart 2021 itibarıyla raflardaki yerini aldı.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir