İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Engin Beyaz ‘Sanal Kütüphane’ Adlı Kişisel Sergisiyle Galeri Diani’de!

Çağdaş malzemelerle eserlerinin içinde   farklı hikayeler ile katmanlar oluşturan,  sanatseverlerin hayal gücünü zorlayan  ve  şaşırtan  sanatçı Engin Beyaz,  ‘Sanal Kütüphane’ adlı kişisel sergisiyle 15 Ocak 202’2 den itibaren Galeri Diani’de!

Sanatçı Engin Beyaz’ın  ‘Sanal Kütüphane’adlı kişisel sergisi 15 Ocak – 03 Şubat 2022 tarihleri arasında  Galeri Diani’de gerçekleşiyor. Engin Beyaz bulunduğu ortama toplumsal açmazlara kendine özgü bakışıyla sanat üretme çabasında olan bir sanatçı. İstanbul öncesi yaşadığı ortam gereği daha çok topluma açık kalabalıkların kullandığı mekanları sergi alanı olarak seçmiş böylece yaptığı yerleştirmelere toplumu ve izleyiciyi de dahil etmeyi çok önemsemiştir. Yalın gibi görünen işleri hayatın ince yerlerine dokunarak toplumda farkındalık yaratma çabası içindedir.

Engin Beyaz, 2021 Ekim ayında  Galeri Diani ile katıldığı Contemporary İstanbul Fuarında ‘Sanal Kütüphane’ üst başlığındaki eserleriyle izleyicilerle buluştu. Beyaz’ın sanatında, geçmişin kütüphanelerini güncel sanal kütüphanelerle, geçmiş ideaları güncel idealarla örtüştürürken geçmişin mitleriyle güncel mitler arasında köprüler kurarken görüyoruz. Eserlerinin çoğunda Platon’un mağarasını ve buna bağlı idealar dünyasını katmanlı ve espası güçlü sarı pleksiglas bir yuvarlakta hissediyoruz.

Sırp edebiyatının önde gelen yazarlarından Zoran Zivkovic, 2003 yılında Dünya Fantezi Ödülüne değer görülen Başka Zaman Kütüphaneleri adlı eserinden derinden etkilenen Engin Beyaz, bu eserin  Zoran Zivkovic’in ‘Kitaplar kadınlara (insanlara) kadınlar şehirlere benzer onlar aslında boştur biz onları zamanla tanıdıkça ve yaşadıkça, okudukça doldururuz’ satırlarından etkilenerek eserlerinde asetattan yaptığı kitapların içlerini boş bırakıyor. İçlerini düşlerle doldurmayı biz izleyicilere bırakıyor.

Sanatçı Engin Beyaz’ın doğu ile batı, geleneksel ile çağdaş, ütopya ile distopyayı bir arada kullandığı,çağdaş malzemeler ve teknikle ürettiği eserlerini Galeri Diani’de izlerken sizleri düş kurmaya bekliyoruz.

Galeri Diani’nin sekiz yıldır gelenekselleştirdiği sanatçılar, eleştirmenler ve izleyicilerin katılımıyla gerçekleştirdiği sergi üzerine yapılacak olan söyleşi ise 22 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşecektir.

Engin Beyaz Kimdir?

1978 yılında Erzurum’da doğdu, 1999-2001 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümünde eğitim aldı, 2005 yılında Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun oldu.

Engin Beyaz 3 kişisel sergi düzenledi. Bunun yanında 100’den fazla ulusal ve  uluslararası sergiye katıldı. Düzenlediği sergilerin yanında zihinsel engelli bireylere terapi dersleri vermeye devam etmektedir.

2020 yılında İstanbul’da Tophane-i Amire sanat galerisinde “Karşılaşmalar” konseptli isimli grup sergisine katıldı. Eserleri sanat sahnesinde yankı oluşturdu. Sanatsal faaliyetlerine Bakırköy/ İstanbul/Türkiye adresinde bulunan sanat atölyesinde devam etmektedir.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir