İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

31 Ekim 2020 Cumartesi: Karagöz Oynatıcısı Cengiz Özek, Çocuklara Gölge Kuklası Yapmayı Gösterecek

Yapı Kredi Kültür Sanat’ta devam eden  Karagözüm İki Gözüm  sergisi kapsamında çocuklar Karagöz’ün dünyasını yakından tanıma fırsatı buluyor. Çocuklara Karagöz’ün renkli dünyasını tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinliklerde, çocuklar Geleneksel Türk Gölge Tiyatrosu’nun bu en önemli figürünü öğrenerek, birbirinden renkli hikâyeleri ve karakterleri yakından tanıma imkanı buluyorlar.

31 Ekim Cumartesi günü saat: 12:00’da İnternet üzerinden canlı yapılacak etkinlikte Karagöz Oynatıcısı Cengiz Özek çocuklara Karagöz figürlerinden hareketle gölge kuklası yapmayı öğretecek. Kendi figürlerini yaparak, kendi hikâyelerini oluşturma fırsatı bulacak olan çocuklar atölye sonunda, perdelerini kurup evde oynatabilecekleri bir Karagöz oyununa sahip olacaklar. Bölüm sonunda o içeriğe özel olarak hazırlanan sorularla öğrendiklerini pekiştirecekler.

Yapı Kredi Kültür Sanat tarafından çocuklar için özel olarak hazırlanan etkinliklere,  YouTube  kanalı üzerinden ücretsiz olarak katılabilirsiniz. Etkinlik  sonunda  instagram  hesabında yer alan soruları yanıtlayarak bilgilerinizi sınayabilir, serginin internet sayfasında  yer  alan pdf’ten çıktı alarak kendi Karagöz figürlerinizi yaratabilirsiniz.

Atölye sonunda çocuklarınızın kendi Karagöz oyunlarını sergiledikleri video ya da fotoğraflarını  etkinlik@ykykultur.com e-posta  adresine mail atabilirsiniz.

Atölyede kullanılacak malzemeler: 

-Yarım tabaka amerikan bristol (150 gr.) karton
– Kurşunkalem
– Silgi    
– Makas
– Yapıştırıcı
– Renkli pvc’ler (sarı, kırmızı, mavi, mor)
– Minik kuş tüyleri
– Raptiye (2 adet)
– Ayaklı raptiye (1 adet)
– 40 cm uzunluğunda 2 adet 5 ml x 5 ml çıta 
– Maket bıçağı
– Kesim matı ya da üzerinde kesim yapıldığında zarar görmeyecek bir malzeme (mukavva gibi)

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir