İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Afrikalı Albinoların Yaşamı İKÜSAG'da

İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi, Doğu Afrika ülkesi Tanzanya’da Vudu büyücülerinden kurtulan albinoların portrelerinin yer aldığı fotoğraf sergisiyle foto muhabir Bünyamin Aygün’ü konuk ediyor.

İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi (İKÜSAG), sanat sezonunun 4. sergisinde, Afrikalı albinoların portrelerinin yer aldığı “Kara Kıtanın Beyaz Çocukları” seçkisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Ödüllü foto muhabir Bünyamin Aygün’ün Doğu Afrika ülkesi Tanzanya’da çektiği fotoğraflardan oluşan “Kara Kıtanın Beyaz Çocukları” sergisi, 12 Şubat 2020 Çarşamba günü, saat 15.00’da, İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy yerleşkesinde gerçekleşecek açılış kokteyli ile sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Daha önce “Sınırdaki İnsanlar” sergisi ile mülteci sorununa dikkatleri çeken Aygün, “Kara Kıtanın Beyaz Çocukları” adlı seçkisinde ise bu kez Afrika topraklarında açıkça lanetlenen, büyü için öldürülen ya da el, ayak, kulak vb. uzuvları kesilerek Vudu (Voodoo) büyücülerine satılan albinoların dramını gözler önüne seriyor.

Bünyamin Aygün

İnsanlık dışı uygulamalara maruz kalan albinoların sesini duyurmak için Tanzanya’ya giden Aygün, yaş ortalaması 35 olan, “siyah çiftlerin beyaz çocuklarının” hayatlarının pek çok ânını fotoğraflamış. Güneşin ölümcül etkisinden de korunmak zorunda olan albinoların yaşam mücadelesine yakından tanıklık eden sanatçının 30 fotoğrafının yer aldığı “Kara Kıtanın Beyaz Çocukları” sergisi, 11 Mart 2020 Çarşamba gününe kadar ziyaret edilebilir.

Albino Nedir?

Albino ya da albinizm, soydan geçen bir metabolizma hastalığıdır. Bu hastalığı taşıyanlara albinizm ya da albino denir. Binlerce insanı ya da hayvanı etkileyen genetik bir bozukluk olan albinoluk renklenmeyi sağlayan melanin pigmenti yokluğu ya da azlığından kaynaklanır. Gözler, deri, saçlar ve bedenin öbür bölümlerini etkileyebilir. Akvaryum balıklarında da sık olarak görülmektedir.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir