İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Akaşa” Sergisi Tam Finans | Sanat’ta İzleyiciyle Buluşuyor

Türkiye’nin önde gelen finans şirketlerinden Tam Finans’ın genç sanatçıları desteklemek, yeni oluşumları yakalamak ve gelişmekte olan yaklaşımları takip etmek amacıyla kurduğu Tam Finans | Sanat, güncel sanat programıyla sanatseverleri ağırlıyor. Tam Finans | Sanat, içindeki çocuğa sahip çıkan genç ve yaratıcı insanların platformu olarak konumlandırılıyor.

Sanatçı Raşit Altun’un, şair Sertaç Çıralı’nın şiirlerinden ilhamla resmettiği eserleri Akaşa” başlığı altında, 20 Ocak – 20 Mart 2022 tarihleri arasında Tam Finans | Sanat’ta izleyicilerle buluşuyor. Farklı disiplinlerin ortak üretimini merkeze alan sergi, şiir ve resmi aynı düzlemde bir araya getiriyor.

Raşit Altun’un resimleriyle yaşam verdiği Akaşa” sergisi, ismini ve temasını Sertaç Çıralı’nın, İşaret Kuşağı’ndan çıkan üçüncü şiir kitabından alıyor. Duyguları en güçlü ifade etme araçlarından biri olan şiirin bir başka kuvvetli aktarım biçimi resme ilham verdiği seçki, Çıralı ve Altun’un diyalogları sonucu şiirlere desen ve resim çizme fikrinden çıkıyor. Üretim pratiğinde doğaçlama yapan ve özel bir tekniğe takılı kalmadan sürekli sınırlarını zorlayıp kendini geliştirme çabasında olan Altun şiirlerin onda bıraktığı izlerden yola çıkarak bambaşka bir üretim sürecini deneyimliyor. Kendi sınırlarını zorlayıp konu odaklı çalışmayı tecrübe ederken sanatsal yolculuğuna da yeni bir deneyim katıyor. Ortalama bir senede şekillenen sergide her şiir bambaşka bir hikâye ortaya çıkarıyor, kelimeler canlanarak çizgi ve renklere dönüşüyor.

Akaşa” sergisini hafta içi her gün 10:00-16:00 saatleri arasında Tam Finans | Sanat’ta ziyaret edebilirsiniz.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir