İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Arter Araştırma Programı’nın İlk Dönem Kitabı Yayımlandı

Çağdaş sanat alanında çalışan kültür üreticilerinin, çalışma alanlarına dair araştırma yöntemlerini, bakış açılarını ve ifade biçimlerini geliştirmelerine destek olmayı amaçlayan Arter Araştırma Programı’nın ilk dönemi çerçevesinde üretilen Re: [aap_2019] başlıklı yayın, Arter Yayınları aracılığıyla raflardaki yerini aldı. Katılımcıların bireysel araştırmalarının ve program süresince yaşanan kolektif deneyimin izini süren Re: [aap_2019], ismini program süresince iletişim için kullanılan e-posta grubundan alıyor.  

Arter Öğrenme Programı kapsamında hayata geçirilen Arter Araştırma Programı, çağdaş sanat alanında çalışan kültür üreticilerinin faaliyet alanlarına dair araştırma yöntemlerini, bakış açılarını ve ifade biçimlerini geliştirmelerine destek olmayı amaçlıyor. Süreç odaklı ve kendiliğinden örgütlenmeyi önemseyen bir yaklaşımı temel alan program, katılımcıların ve program yürütücülerinin işbirliğiyle şekillendiriliyor.

Arter Araştırma Programı’nın, Ekim 2019–Temmuz 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen ilk dönemi çerçevesinde üretilen Re: [aap_2019] başlıklı yayın, katılımcıların bireysel araştırmalarının ve program süresince yaşanan kolektif deneyimin izini sürüyor. 10 kitapçıktan oluşan yayında Deniz Aktaş, Eser Epözdemir, Ayşe İdil İdil, Gizem Karakaş, Neslihan Koyuncu Bali, Sarp Renk Özer, Nora Tataryan, Ezgi Tok ve Alper Turan’ın üretimleri yer alıyor. Program yürütücüleri İz Öztat ile Merve Ünsal tarafından kaleme alınan girizgâh metni ise katılımcıların yayın kapsamında açık veya gizli kesişmelerle birbirine bağlanan katkılarını ve yayını şekillendiren kolektif süreci aktarıyor. Türkçe ve İngilizce olarak kurgulanan ve ismini, katılımcıların program süresince iletişim için kullandıkları e-posta grubundan alan Re: [aap_2019], sınırlı sayıda basılarak numaralandırıldı. İz Öztat ve Merve Ünsal’ın yayıma hazırladığı kitabın tasarımını ise Okay Karadayılar ve Ali Taptık (Onagöre) üstlendiler.

Re: [aap_2019] başlıklı kitabı, Arter Kitabevi’nden satın alabilir veya kitabevi@arter.org.tr adresine e-posta göndererek sipariş edebilirsiniz. Ayrıca Salı-Cuma günleri arasında 11:00–17:00 saatlerinde ücretsiz olarak ziyaret edilebilen Arter Kütüphanesi’nde kitabın sayfaları karıştırılabilir!

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir