İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Atölye Cer Sergisi Yeni Seçkisi ile Art.Ist Sauna’da

Türkiye’de sanat ortamının gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlayan İyilik İçin Sanat Derneği, Ege Yapı iş birliği ile hayata geçirdiği Atölye Cer projesinde üretilen eserleri Türkiye’nin ilk “Sanat Pazaryeri” teması ile faaliyet gösteren Art.Ist Sauna’da sergiliyor.

Geliştirdiği yapılarda sanata verdiği değeri görünür kılmaya özen gösteren Ege Yapı ve ülkemizde sanat ortamının gelişimine katkıda bulunan İyilik İçin Sanat Derneği iş birliği ile hayata geçirilen Atölye Cer projesi, seçkin sanatçıların çalışmalarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Proje kapsamında üretilen eserler ile Art.Ist Sauna’da yer alan Atölye Cer sergisi, her ay yenilenen seçkisi ile sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Sanat piyasasına yeni girmeye çalışan sanatçılara destek olmak amacıyla kurulan Art.Ist Sauna kapsamında Ege Yapı’nın destek verdiği Atölye Cer projesinin de yer aldığını aktaran Küratör Dr. Feride Çelik, “Yeni seçkide Atölye Cer sanatçılarından Hakan Cingöz’ün ‘Yolcu’ isimli eseri pandemi süresince özlem duyduğumuz yolculuğa dikkat çekerken, Dilek Yalçın ‘Şeylerin Masumiyeti’ serisinden iki eseriyle ev içi yaşantısını ve maskenin hayatımızdaki yerini vurguluyor. Tolga Turan ‘Beklemek’ isimli heykel çalışmasında insanın sıradan bir eylemini sanat diliyle sunarken, Özge Günaydın ise ’Rhino World’ ile dünyada nesli tükenmekte olan gergedanlara dikkat çekmek istiyor.” dedi.

Türkiye’nin ilk “Sanat Pazaryeri” teması ile İstanbul Maslak’taki UNIQ Expo’da kapılarını açan Art.Ist Sauna, Türkiye’de ilk kez 1.500 m2 alanda erişilebilir sanat konsepti ile yüzlerce sanatçı ve sanat eserini sanatseverler ile buluşturdu. Çağdaş sanat alanında eser üreten sanatçıları bir araya getiren Art.Ist Sauna’da 200’e yakın sanat eseri yer alıyor. Art.Ist Sauna’da sergilenen eserlere sahip olmak isteyen sanatseverler, hem fiziki ortamda hem de çevrim içi olarak kurum ile irtibata geçebiliyor. Kurumun yönlendirmeleri neticesinde direkt sanatçılarla da iletişim kurularak havale yöntemi ile eser satın alımı yapılabiliyor.

Art.Ist Sauna’da fiziki olarak görülebilen Atölye Cer sergisindeki eserler, aynı zamanda çevrim içi olarak www.iyilikicinsanat.org adresinden de takip edilebiliyor ve site üzerinden satın alma işlemi gerçekleştirilebiliyor. Pandemi koşullarında hijyen kurallarına uygun olarak faaliyetlerini sürdüren Art.Ist Sauna, 5 metrelik tavan yüksekliği sayesinde ferah ve sağlıklı bir ortam sunuyor. Atölye Cer sergisi, her ay yenilenen seçkisi ile hafta içi her gün 12.00 ile 19.00 saatleri arasında açık olan Art.Ist Sauna’da yıl boyunca ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir