İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ayşe Türemiş’in “Suya Dökülen Renkler” sergisi Şule Gazioğlu Art & Design’da!

Şule Gazioğlu Art & Design, Boyacıköy’de yer alan yeni galerisinin açılışını, 25 Eylül 2021 tarihinde Ayşe Türemiş’in “Suya Dökülen Renkler” sergisi ile kutluyor.

İstanbul’un mimari ve kültürel mirasında önemli bir yer tutan Boğaz semtlerini ve bu semtlerde suyun etrafında yeşeren yaşamı konu alan “Suya Dökülen Renkler” sergisi, ressam Ayşe Türemiş ve Şule Gazioğlu Art & Design’ın, bu eşsiz mirası koruma vizyonlarının birleşmesiyle ortaya çıkan özel bir koleksiyonla sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

Dünyanın eşsiz şehirlerinden biri İstanbul’u çok seven ve İstanbul’un mimari ve kültürel hazinelerini suluboya tekniğiyle kayıt altına almayı amaçlayan sanatçı Ayşe Türemiş, “Suya Dökülen Renkler” adlı sergisinde, İstanbul Boğazı etrafında şekillenen renkli ve zengin yaşama dair bir arşiv çalışması ile karşımıza çıkıyor.

Yalıları, vapurları, iskeleleri ve sürekli değişen bir şehir yaşamı içerisinde gözden kaçan detayları ile “Suya Dökülen Renkler”, özenli bir seçki çerçevesinde boğaz yaşamının kaybolmaya yüz tutmuş unsurlarını suluboyanın etkileyici ışık ve renk oyunlarıyla tekrar gün yüzüne çıkarıyor.

Ayşe Türemiş, eserlerinde idealize edilmiş tasvirler yerine, taze bir bakış açısıyla karşımıza çıkıyor. Alışılagelmiş imgesel boğaz anlatılarından farklı olarak, boğaz yaşamını çağdaş ve rafine bir perspektiften gözlemleyerek kâğıda döküyor. Bu çerçevede, çalışmalarında, mimari detayları, yapıların dönem ve üslup özelliklerini, kullanılan malzemenin dokularını tüm doğallığıyla ortaya koymaya çalışan bir yaklaşım sergiliyor. Gerçekçi olduğu kadar uçucu bir atmosferin yer aldığı çalışmalarında, yalın bir renk skalası kullanarak, sanat dilini ışık ve gölge manevralarıyla ortaya koyuyor.

İstanbul Boğazı’nın Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı, Mısır Konsolosluğu gibi sembolik yapılarının, iskeleleri, denize inen sokakları ve vapurları gibi rengarenk unsurlarının, suluboyanın büyüleyici dokusunda hayat bulduğu sergi, 16 Ekim 2021 tarihine kadar 11:00 – 18:00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Yer: Şule Gazioğlu Art & Design, Hekim Ata Cad. No:3/B Boyacıköy, Emirgan, İstanbul

Sanatçı: Ayşe Türemiş

Sergi: “Suya Dökülen Renkler”

Tarih: 25.09.2021 – 16.10.2021

Ayşe Türemiş:

1974 yılında İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi’nde sahne tasarımı eğitimi aldı. Okul yıllarında Gevher Bozkurt, Sevil Ilgaz, Levent Arşiray gibi değerli isimlerle çalışma imkânı bulan Ayşe Türemiş, 2007 yılından itibaren birçok kişisel ve karma sergide yer aldı. Şehir hayatının mimari ve kültürel mirasına olan özel ilgisi, unutulmaya yüz tutmuş kent değerlerini, mimari suluboya tekniğini kullanarak hafızaya alma ve geleceğe taşıma amacına temel oluşturdu.

Son Bakışta Aşk; Galata & Pera, İstanbul’un Tarihi Tiyatroları, Tour-İst, Flaneur, Santralistanbul, Zamanın Kıyısında Ayvalık, sanatçının bugüne kadar hazırladığı öne çıkan suluboya koleksiyonları arasında yer almaktadır. Ayşe Türemiş, çalışmalarına İstanbul’daki atölyesinde devam etmektedir.

Şule Gazioğlu Art & Design:

New York’ta yer alan “Sotheby’s Institute of Art” ta Tasarım ve Dekoratif Sanatlar eğitimi alan Şule Gazioğlu ve Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Kerem Bilgin tarafından 2020 yılında “Şule Gazioğlu Interiors” adı altında Emirgan’da kuruldu. Tarihten ilham alan, köklü, eklektik ve sıcak mekanlar tasarlamayı kendine amaç edinen Gazioğlu ve Bilgin, üç nesildir antika ve sanatsal değer sahibi eserlerin ticaretini yapan uzman bir ailenin genç kuşak temsilcileri. Emirgan’da yer alan ikinci mağazaları ile bir sanat galerisi olarak da hizmet vermeye başlayacak olan Şule Gazioğlu Art & Design, açılışını Ayşe Türemiş’in “Suya Dökülen Renkler” adlı sergisiyle yapmaya hazırlanıyor.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir