İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Baksı Müzesi Şakir Gökçebağ Sergisine Ev Sahipliği Yapacak

Dünyaca ünlü yönetmen, senarist ve fotoğraf sanatçısı Nuri Bilge Ceylan’ın eserleriyle Baksı Müzesi’ne konuk olmasının ardından, müze yeni bir isme ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 25 Ağustos’ta son bulacak olan “Nuri Bilge Ceylan Baksı’da” adlı serginin yerini, 1 Eylül 2019 tarihi itibariyle sanatçı Şakir Gökçebağ’ın “AŞİNA” isimli solo sergisi alacak.

Sanatseverlerin sabırsızlıkla beklediği Şakir Gökçebağ’ın “AŞİNA” isimli solo sergisi 1 Eylül 2019 ile Temmuz 2020 tarihleri arasında Baksı Müzesi’nde izlenebilecek. Gündelik hayatın içinde, tanıdık ve alışık olduğumuz nesneleri yeni formlara dönüştürdüğü heykel ve enstalasyonları ile tanınan Gökçebağ’ın Baksı Müzesi’nde açılacak olan solo sergisi, aynı zamanda Türkiye’de açılan en kapsamlı sergisi olma özelliği de taşıyor. Şakir Gökçebağ, müzede yer alacak eserlerinde, önceki işleri ile beraber bölgeye özgü doku ve nesnelerle ürettiği yeni işlerini ziyaretçiler ile buluşturacak. “AŞİNA”, bir yandan Anadolu’nun ruhuna dokunan diğer yandan da Şakir Gökçebağ’ın uzun yıllardır, yerel ve evrensel arasında dokuduğu bağı, güçlü sözlerle ortaya seren bir sergi olacak.

Şakir Gökçebağ; Enstalasyon ve heykellerinde, gündelik hayatın içinden söküp çıkardığı eşyalarla alternatif anlam düzlemleri yaratır. Gördüklerimizin arkasındakilerle kişisel bir oyun alanı yaratırken onları gündelik alışkanlıklardan arındırır. Bu bir yandan varoluşa dair mizahi bir dokunuş diğer yandan da varlıklarla kurulan yeni bir deneyim alanıdır.

Gökçebağ’ın sanat üretimi içinde seçtiği nesneler, kullanım nesnesi ve hazır nesne olmanın ötesinde boya, taş, kağıt, mermer ve tuval gibi sanatçının malzemeleridir. Sanatçı Gökçebağ’ın nesneleri, gerçek anlamlarından koparak ama asla ilk anlamlarını unutturmayarak yeni bir forma bürünürler. Mandal, duvar, halı, sini, süpürge… Kimliklerine dair ipucunu göstererek yeni bir “şey” olurlar. Bu yeni; bir yandan soyut yahut sürreal bir bakışı işaretler öte yandan da izleyicinin sanatçının müdahalesinden sonra karşılaştığı yeni bir görme biçimine sahip çıkar.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir