İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Barok Müziği Türk Halk Müziğiyle Buluşturan Konser: “Evlerinin Önü Klavsen”

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, “Pera’da Camerata” başlıklı konser serisine, piyanist ve besteci Hakan Ali Toker’in Barok müzik ve Türk Halk müziğini buluşturan “Evlerinin Önü Klavsen” başlıklı performansıyla devam ediyor. Toker, 25 Ocak 2020 Cumartesi günü gerçekleşecek konser öncesinde dinleyiclerle bir araya gelerek, müzikte gelenek ve yenilik arasındaki kopmaz bağlar üzerine sohbet edecek.

Pera Müzesi, Devlet Çoksesli Korosu şefi Burak Onur Erdem’in sanat yönetmenliğinde düzenlediği, klasik müziği odağına alan “Pera’da Camerata” konser serisinin dördücüsünde piyanist ve besteci Hakan A. Toker’i konuk ediyor. Klasik Batı müziği, Türk müziği ve Caz üzerine yoğunlaşan sanatçı, 25 Ocak 2020 Cumartesi günü müzede gerçekleşecek etkinlikte, “Evlerinin Önü Klavsen” adlı güncel projesiyle müzik severlerin karşısında olacak. Barok müzikle Türk Halk müziğini yan yana getiren konserde dinleyiciler, iki farklı “geleneksel” müzik türünün birleşiminden doğan yepyeni bir üretime tanık olacaklar.

Müzikte farklı türlerin sentezi üzerine bir sohbet

“Pera’da Camerata” kapsamında her konser öncesi sınırlı sayıda katılımcıyla gerçekleşen “Atölyede Sohbet” programında ise Hakan Ali Toker, farklı türlerin sentezinden oluşan eserleri ile müzikte gelenek ve yenilik kavramlarını konuşmak üzere saat 16.00’da dinleyicilerle bir araya gelecek.

Konser biletleri Biletix’ten ve konserin gerçekleşeceği gün Pera Müzesi’nden temin edilebilir. Pera Müzesi Dostları biletlerini %50 indirimli olarak müzeden alabilir. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir.

Etkinlik Programı
16.00 – 16.45 Atölyede Sohbet
17.00 – 18.00 Konser

Hakan Ali Toker Hakkında

1976 yılında Mersin’de dünyaya gelen Hakan A. Toker, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde başladığı klasik piyano ve bestecilik eğitimini Amerika Birleşik Devletleri’nde Indiana Üniversitesi Müzik Fakültesi’nde tamamladı (2000, lisans). Bu kurumda caz ve elektronik müzik de çalıştı. Resmî öğrenimine paralel olarak doğaçlama ve Türk müziği konularında kendi kendini yetiştirdi; piyanodan sonra kanun ve akordeon çalmayı öğrendi. ABD’de yaşadığı 9 yıl boyunca çok sayıda konser verdi. Klasik müzik alanındaki çalışmalarını, etnik dünya müzikleri de içerecek şekilde genişletti. İcracı olarak bugüne kadar toplam 28 ülkede konser verdi; İstanbul, Ankara, Mersin, Side, Lvov (Ukrayna), Indianapolis Caz (ABD) gibi pek çok uluslararası festivale katıldı. Bugün solo resitallerin yanı sıra kendi kurduğu gruplar ve yarattığı projelerle albümler kaydetmeye ve konserler vermeyi sürdürüyor. Güncel projelerinden bazıları; “Toker Trio” ve “Şehir Hayatı” (etnik caz), “Toker Klasikleri Kurcalıyor”, “Evlerinin Önü Klavsen” “Alla Turca Alla Toker” ve “Senfonik Fasıl” (klasik-caz-Türk müziği sentezi); “Aşk Valsleri” (klasik Batı).

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir