İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Black Flag Art’ın Açılış Sergisi: ‘’Polemiğe Girmem’’

Ortak bilinçleri Street Art olan graffiti sanatçıları Leo Lunatic, M.E.T., Mr.Hure, Furkan ‘Nuka’ Birgün ve Murys’i biraraya getiren sergi, sanatçıların farklı teknik ve uygulamaları ile sokaktaki disiplinlerini ‘white cube’ içerisinde birleştirmesine imkan sağlamıştır.

Graffitinin tarihçesi yaşadığımız yüzyıl içerisine konumlanmıştır. Mevcut akademik disiplin ve ‘izm’lerin içerisinde graffitinin tanımı ve ideolojisi henüz tam olarak kendine yer bulabilmiş değildir. Bu konudaki güncel eleştirilerin başında gelen “Graffiti vandalizm midir yoksa sanat mıdır?, White cube içerisine girdiği zaman street özelliğini kaybeder mi yoksa mutlaka sokakta mı icra edilmesi gerekir?” gibi sorular bugün hala canlılığını ve öznelliğini koruyan tartışma konularıdır.

Fakat son dönemde, global sanat piyasasında birçok sanat galerisi, müzeler ve özel koleksiyonlar Street Art’ı bünyelerine hızla dahil etmeye başlamış ve pazarın içerisinde sermayeye eklemlenmesini sağlamıştır. Underground Street Art ve Graffiti sanatçıları tarafından takip edilen bu gelişmeler “Bu durum kültüre katkı mı sağlıyor yoksa zarar mı veriyor?” gibi endişeleri de beraberinde getirmiştir.

Bu devingen ortam içerisinde Türkiye’de, Graffiti ve Street Art kültürünün başlamasında ve gelişmesinde önemli rol oynamış bu 5 isim, teknik gelişimlerini ve görselleştirdikleri fikir ve ideolojilerini kolektif bilinçle ve kendi üsluplarında izleyiciye sunmaya devam ediyor. Sanatçıların eserleri, mekan bütünlüğü ile estetik olarak kendini yeniden ifade eden bir enstalasyon niteliğindedir.

Yusuf Aygeç

Tarih: 14.03 – 18.04.2020

Opening: 17.00-24.00

Adres:

Rasimpaşa Mah. Süngertaşı Sok. No:9
Kadıköy-İstanbul
info@blackflagart.com
www.blackflagart.com
Salı-Cumartesi / Tuesday-Saturday 11.00 – 19.00

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir