İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bu Dünyadan Bir Birol Ünel Geçti…

“Babam öldü. Aldık, uçağa koyduk. Herkes geçti kapıdan, bir ben havaalanında kaldım. O gün Berlin’de bir tek ben kalmışım gibi hissettim. Herkes o uçağa binip gitti, bir ben burada kaldım.”

Fatih Akın’ın ünlü filmi Duvara Karşı‘da canlandırdığı rol ile hafızalara kazınan başarılı oyuncu Birol Ünel (59), 18 Ağustos’ta durumu ağırlaştığı için hastaneye kaldırılmıştı. Uzun yıllar alkolle mücadele ettiği bilinen oyuncu, 3 Eylül günü aramızdan ayrıldı.

Almanya’da pek çok TV projesi, tiyatro oyunu ve filmde de yer almıştır. Aynı zamanda Fatih Akın’ın, Birol Ünel’i gördükten sonra Duvara Karşı filmini çekmeye karar verdiği söylenmektedir.

Fatih Akın, Ünel’in ölüm haberi üzerine, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, “Huzur içinde uyu arkadaşım. Senin içindeki ışık beni her zaman çok etkilemiştir” ifadelerini kullanmıştır.

Alman Film Ödülleri’nin twitter hesabından, “Ne yazık ki size Birol Ünel’in öldüğünü bildirmek zorundayız. Alman Film Ödüllerinin 70’inci yılını En İyi Aktör ödülü kazandığı başyapıt Duvara Karşı ile kutlayacağız. Huzur içinde uyu, sevgili Birol!” şeklinde açıklama yaptıkları görülmektedir.

Birol Ünel kimdir?

1961 yılında Mersin’in Silifke ilçesinde doğan Ünel, 68 yılında ailesiyle birlikte Almanya’ya taşındı. Hannover Konservatuarı’nda oyunculuk eğitimi aldı.

1987 yılında Yolcu “Der Passagier” filmiyle sinema kariyeri başlayan sanatçı, 1992 yılında Berlin Tiyatrosunda “Caligula” rolüyle ilk olarak rol aldı. 1994 yılında Berlin Rosa Luxemburg Platz’da tekrar “Die Nibelungen – Born Bad” oyununda sahneye çıktı. 2000 yılında Fatih Akın’ın yönettiği “Im Juli” filmi ile sinema dünyasında tanınmaya başladı. Ardından ise yine Fatih Akın’ın yönetmeni olduğu Altın Ayı sahibi 2004 yapımı Duvara Karşı filminde Cahit karakteriyle karşımıza çıktı.

Sinema dünyasından bir Birol Ünel geçti, ışıklar içinde uyu güzel insan…

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir