İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Buluntu Kutusu Edebiyat Dergisinin 5. Sayısı Çıktı: Hatıralar

İki ayda bir yayımlanan edebiyat dergisi Buluntu Kutusu’nun bu sayısında kimimiz için belki hoş bir seda, kimimiz için belki dayanılmaz bir sancı olan, aklımızın bellek çivileri, ömrümüzün seyir notları olan ‘’Hatıralar’’ konusu işlendi. 

Dergi bu sayıda söyleşi için usta isim Cemil Kavukçu’yu ağırladı. Cemil Kavukçu, Gazete Sanat genel yayın yönetmeni Resul Şahin’in edebiyat, yazın dünyası ve öykücülükle ilgili sorularını yanıtladı.

Nisan-Mayıs sayısında şiirleriyle; Hatice Nisan, Aziz Seyrek, Hasip Bingöl, Elvan Kaya Aksarı, Cihan Ülsen ve Bekir Dadır eşlik ettiler.

‘’ Bir Gümüş Çerçeveden Seyret Yine Maziyi’’ ile Nilay Öner, ‘’ Doğum Günü Hediyesi ’’ ile Meltem Terzioğlu, ‘’ Siz Hangi Treni Bekliyorsunuz ’’ ile Ali Bektaş, ‘’ Hatırlar Müzesi ’’ ile Engin Topuz, ‘’ Geçmişinde Geleceğini Bulmanın Öyküsü ’’ ile Abdulsamet Yaşar, ‘’ Rüşvet ’’ ile Mizgin Bulut, ‘’ Vakt-i Kerahat ’’ ile Çilem Dilber, ‘’ Zaman Taşlar Misali Geçiyor ’’ ile Didem Kazan Sol, ‘’ Halep Keçisi ’’ ile Mustafa Orman yeni sayının öykülerini oluşturdu.

Öykü Gizem Gökgül, Özgür Çırak’ın son kitabı ‘’Ormandan Gece Gelen’’ hakkındaki inceleme yazısıyla hem dergi okuruna hem kitabı merak eden okurlara ipuçları verdi.

Şeniz Baş ‘’ Hatıralar Biraz Hayal Biraz Gerçek ‘’,  İsmail Kün ‘’ Alan Attı ’’ başlıklı hatıratları ile sayıya katkıda bulundular.

Hatice Köse ‘’ Bir Kentin Panoramasından Bir Yazarın Hatıralarına Bakış ‘’ başlıklı yazısı ile James Joyce’un ‘’Dublinliler’’ romanına hatıralar eşiğinden bakıyor.

Psikolog Mavi Çınar, ‘’ Post-Truth Hatıralar ‘’ denemesi ile hatıralar konusunu felsefe ve psikoloji alanında irdeliyor.

‘’ Zaman Bunca Anıyı Neresinde Saklıyor’’ yazısı ile Damla Karakuş bizi çocukluğumuzun sokaklarına bir nevi unuttuğumuz çocukluğumuza götürüyor.

Derginin genel yayın yönetmeni Murat Dura, Nuri Bilge Ceylan’ın Ahlat Ağacı filmindeki baş karakterini kendi ile özdeşleştirip filmin kendi hayatına dair benzerliklerini kaleme aldığı ‘’ Elbet Bir Gün Kasabası’’ başlıklı yazısı ile benzer duygulardaki insanları selamlıyor.

İki aylık periyotla çıkan derginin yayın yönetmenliğini Murat Dura üstlenirken, yayın kurulunda E.Beyza Kiraz, Burcu Ünlü ve Abdulsamet Yaşar yer alıyor.

Buluntu Kutusu edebiyat dergisini BURAYA tıklayarak temin edebilirsiniz.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir