İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çağla Saydağ Karter

Çağla, şiir ve resim üzerine yoğunlaşan İstanbullu bir sanatçıdır.  Resimleri ilhamını duygulardan alıyor; renkler ve soyut formlar aracılığıyla dışavurulan duygular; hüzün, zayıflıklar, mutluluk, aşk ve öfke.

Türkiye’de ekonomi ve Amerika’da işletme yüksek lisans eğitimi alan Çağla, Türkiye’de ailesinin organik tarım işini yönetirken organik ve inorganik şekiller ve çizgilerle duygusal bir bağ kurdu.  Doğada olmak, etrafındaki tüm biçimleri takdir etmesine ve saygı duymasına yardımcı olarak gözlerini yeni görme biçimlerine açmıştır. 

2011-2013 yılları arasında Moskova’da Anna Schipper Studio’da ve 2016-2020 yılları arasında Dubai’de Maria Peat Art Studio’da eğitmenlerle çalıştı. Mayıs 2020’de Lotus Sanat Akademisi’nden Soyut Sanat diplomasını aldı.

Eserleri Dubai, Varna, Bodrum ve İstanbul’da sergilendi.

“Düşünmeyi, kontrol etmeyi bırakıp duygularınızın yol göstermesine izin verdiğiniz, ruhunuzun renkleri ve dokularının parlamasına izin verdiğiniz o an paha biçilemez” Çağla Saydağ Karter

“Şiir, resim akar… Bu çılgınlığa dalmaya izin verin… Duygularınızın şekilden forma, formdan dokuya ve renge dönüşmesine, akmasına izin verin… Tıpkı hayatın kontrolsüzce akması gibi … Çağla Saydağ Karter

Çağla Saydağ Karter

EĞİTİM

1999

Ekonomi, Lisans Derecesi, Boğaziçi Üniversitesi

2003

İşletme, Yüksek Lisans Derecesi, Carnegie Mellon Universitesi

2011 – 2013

Anna Schipper Studio (Russia/Moscow)

2016 – 2020

Maria Peat Art Studio(UAE/Dubai/Ductac)

2017 – 2020

Lotus Art Academy – Abstract Artist Diploma/ Dubai

Sanatçının web sitesi: caglasaydagkarter.com

SANATÇININ ÇALIŞMALARINDAN BAZILARI

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir