İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ceren Göğebakan

1986 Mersin doğumlu Ceren Göğebakan, İzmir ve Almanya’da Bilgisayar Mühendisliği okudu. Çok yönlülüğün yarattığı farklı vizyona inanan Ceren, yüksek lisansını iletişim alanında yapıp Sanat Terapisi alanında eğitim aldı.

Genelde sürrealist ve soyut çalışmalar yapan Ceren, sanatın terapötik değerine ilgi duyuyor… Eserlerinde metaforlardan, hayallerden, fantezilerden ve duygulardan özetle dilin ifadede yetersiz kaldığı noktada tüm sembollerden besleniyor… Ceren, sanatın sınırsız bir dil olduğunu düşündüğü, dilin sınırlamalarını kaldırdığı için hayal gücünü ve düşüncelerini sanat yoluyla ifade etmeye değer veriyor ve sanatın iyileştirici etkileri olduğunu düşünüyor.

Ceren’in çalışmaları; edebiyattan, felsefeden, psikolojiden, kültürel tarihten gözlemleme ve çalışmanın soyut ifadesine dayanır. Sanatında kurallara bağlı kalmadan, özgür hissetmeye ve ifadeye odaklanır. Çoğu zaman büyük boyutta tuvallerle çalışmayı, karışık medya , doku ve bıçak kullanmayı tercih ediyor.

Bu büyük işler, ilk akrilik katmanın üzerine yağlı boya kullanılarak stüdyosunda tamamlanıyor.

İstanbul’da önemli galerilerle sergiler yapan Ceren, Haziran ve Temmuz aylarında İstanbul ve Bodrum’da planlanmış yeni sergilere hazırlanmaktadır.

Etkilendiği sanatçılar: Rene Magriette, Picasso, Henri Matisse, Hilma Af Klint

Instagram hesabı: cerengogebakan

https://www.iaafistanbul.com/urun-etiketi/ceren-gogebakan/

SANATÇININ ÇALIŞMALARI

*

*

*

*

*

*

*

*

Ev ortamında görünümleri:

*

*

*

*

*

*

Bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir