İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Çizginin Ötesinde” Sergisi 6 Nisan’da NG Agency & ArtWorks’de

Uzun süredir sanat projelerine yer veren NG Agency & ArtWorks bu yıl Mercedes-Benz’in “She’s Mercedes” projesi kapsamındaki sponsorluğuyla hayata geçireceği “Çizginin Ötesinde” sergisi ile sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Sosyal topluluk olmaktan ziyade ortak bakış açısından doğan bir anlayış biçimi olarak ortaya çıkan She’s Mercedes, en iyi olma arzusundaki kadınların birbirlerine cesaret ve güç vermesini hedefliyor.  Eğitim, kültür & sanat, müzik, spor ve girişimcilik gibi farklı alanlardaki sponsorluk ve sosyal sorumluluk projeleri ile insanların hayatına ışık tutmayı hedefleyen Mercedes-Benz, She’s Mercedes platformu ile gücünü ilham veren kadınlardan alan bir projeye imza atıyor.

NG Agency&Artworks’ün, “She’s Mercedes” kapsamında Mercedes-Benz’in sponsorluğunda gerçekleştireceği yeni sergisi “Çizginin Ötesinde”, yaratıcı ve ilham veren Türk resim ve heykel sanatının başarılı kadın temsilcilerini bir araya getiriyor. Heykeltraş ve iç mimar Seda Eyüboğlu, ressam Aysun Akbulut, ressam Deniz Say, ressam Renan Ertosun, heykeltraş Nilay Özenbay, ressam Canan Ustaoğlu Savaş ve seramik sanatçısı Defne Samman’ın kadının derin, incelikli zarafetini yansıtan eserlerinin yer aldığı “Çizginin Ötesinde” Sergisi 6 Nisan – 6 Mayıs 2021 tarihleri arasında NG Agency & ArtWorks’de ziyaret edilebilecek.

SEDA EYÜBOĞLU

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık bölümünü birincilikle bitiren Seda Eyüboğlu 2005 yılından beri heykel sanatını icra ediyor. Çamurun ve kilin doğallığını yüreğindeki hisler ile buluşturan Seda Eyüboğlu, farklı malzemeler ve teknikler kullanarak yarattığı soyut ve figüratif çalışmalarında doku, ışık ve gölge dengesi, dolu ve boş kavramlarının oluşturduğu harmoni, simetri içerisindeki asimetrik ritme dikkat çekiyor.

AYSUN AKBULUT

Resme çocukluk yıllarında Ankara Resim ve Heykel Müzesi bünyesinde değerli hocalar Eşref Üren ve O. Zeki Oral’ın atölyelerinde adım atan Aysun Akbulut, ileriki dönemlerde İstanbul’da Orhan Taylan atölyesine  devam etti. Yurtiçi ve yurtdışında ödül alan, eserleri sergilenen sanatçı,  resimlerinde desen ve figürü önemserken, diğer yandan illüstratif ve grafiksel öğelere de şiirsel bir dille yer veriyor.

DENİZ SAY

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan sonra profesyonel iş hayatı deneyimlerine atılan Deniz Say, 2012 yılında, çocukluğundan beri ilgilendiği resim alanında eğitim almak için Altan Çelem ve Güneş Özmen ile çalışmaya başladı. Eş zamanlı olarak Sanat Tarihi eğitimini de tamamladı. Belirli bir işlev için üretilmiş nesneleri özlerinden koparıp alışılagelen algı kalıplarını kırarcasına farklı dokular, derinlikler oluşturmak için resim yapma aracı olarak kullanıyor.

DEFNE SAMMAN

’79 İstanbul doğumlu Defne Samman, sanatın, zanaatın ve üretimin el üstünde tutulduğu bir ortamda büyüdü. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Seramik ve Cam bölümünden mezun oldu. ‘Sanat yönetmeni’ olarak mekan ve dekor tasarımları yaptığı 9 yılın ardından, oğlu Ada’nın hayatına girmesi ile uzun zamandır istediği stüdyosunu kurmak için cesaret buldu. Beşiktaş Abbasağa’da, babasının fotoğraf atölyesi olarak kullandığı ve çocukken çokça zaman geçirdiği bu yerde stüdyosunu kurdu. 10 yıldır seramik, resim ve kullandığı farklı malzemelerle çalışıyor, ayrıca mekanlara özel sanat çalışmaları ve ürünler tasarlıyor. 

NİLAY ÖZENBAY

İstanbul F.M.V. Özel Işık Lisesi’ni bitiren Nilay Özenbay, 2008 yılında New York School of Visual Arts’ta Workshop’a katıldı. Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel Sanatlar  Heykel Bölümü’nden 2015 yılında birincilikle mezun oldu. Evli ve iki çocuk annesi olan Nilay Özenbay, çalışmalarına kendi atölyesinde devam etmektedir.

RENAN ERTOSUN

Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi`nden mezun oldu. 1987 yılında resim eğitimi almaya başladı. Sırasıyla, Mine Arasan, Zerrin Ayrıkaya, Bahattin Odabaşı, Yusuf Taktak ve Ekrem Kahraman ile çalıştı. Sanatçı çalışmalarını İstanbul, Galata Kuledibi’ndeki atölyesinde sürdürüyor. Sanatçının çalışmaları yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere; özel koleksiyonlar, iş merkezleri ve otellerde yer almaktadır.

CANAN USTAOĞLU SAVAŞ

Eğitimini Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü Ergin İnan -Hüsamettin Koçan Atölyeleri’nde tamamlayan Canan Ustaoğlu Savaş, yurtiçi ve yurtdışında çeşitli sergilerde yer aldı. Temasını insan doğası ve davranışları üzerine kuran Canan Ustaoğlu Savaş, çalışmalarında ana materyal olarak ahşap kullanıyor.

*1. Görsel: Aysun Akbulut

NG Agency & ArtWork

Harbiye Mahallesi, Abdi İpekçi Caddesi, No:31, Kat:4

Nişantaşı / İstanbul

Bilgi için: Ezgi Soy / ezgi@ng-iletisim.com / 0212 240 81 13  

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir