İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Değişik zaman ve duyguların bir şarkıya yansıması: İnancın Kapısı (İsteyen Şarkı)

Sezgin Dündar’ın son çalışması “İnancın Kapısı (İsteyen Şarkı)” OnAir Sahne etiketiyle dijital platformlardan müzikseverlere sunuldu.

Kısa bir sürede Spotify gibi editör listelere ve özel listelere de giren indie – grunge tarzındaki şarkının çıkış hikayesini Sezgin Dündar şöyle anlatıyor: “Şarkı hissini 2012 senesinin Cezayir sokağına borçlu. O dönemde Vedat Sakman’ı kendi kulübünde dinlemeye giderdim. Arada beni de sahneye davet ederdi ve kendi şarkılarımı çalma fırsatı bulurdum. Vedat Abi’nin Avrupa yakasındaki kulübünden Maltepe’deki evime dönerken yolda mırıldandım nakarat melodisini. Belki de sözleriyle birlikte çıkmıştır ortaya. Şu an pek hatırlamıyorum. Sonra giriş bölümü hemen akabinde yazdım, birinci verse. İkinci verse’ü ise geçtiğimiz senelerde ekledim. Ortaya çıkışında daha oturaklı bir altyapıya sahip olan şarkıyı yakın geçmişte -ki o da 2 sene kadar oluyor- kaydetmeye heves ettiğimde daha yüksek hızda ve enerjik yapıda düzenlemiş buldum kendimi. Baslarını çalmayı gitarlara nazaran daha çok keyif almıştım.”

Sezgin Dündar


Maltepe Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünü tamamlayan Sezgin Dündar eğitim konusunda da çok yol kat etmiş aslında. Katalunya Vic. Üniversitesi’nde bir dönem Erasmus deneyimi sonrası yüksek lisans için Bilgi Üniversitesi’nde İnteraktif Pazarlama bölümüne başlamış tezini yazmadığı için resmi olarak mezun olmasa da ufkunun genişlemesini çok şey olarak tanımlıyor genç müzisyen.

Bunca eğitimlere son noktayı hep müzik koymuş; “Kelimeleri taşıyan melodiler üretmeye ilkokulda başladım ama başı sonu olan ilk şarkımı ortaokulda yazdım. Kendimi şarkı yazarı olarak tanıttığım oluyor ve muhtemelen ömrümün sonuna değin şarkı yazmaya devam edeceğim.”

Sezgin Dündar’ın son şarkısı “İnancın Kapısı (İsteyen Şarkı)”yı dijital platformlardan dinleyebilirsiniz.

Spotify I Apple Music I YouTube Music


Sezgin Dündar Sosyal Medya
Instagram

OnAir Sahne Sosyal Medya
Instagram I Twitter I Facebook


İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir