İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Dijital Sahne’de Bu Hafta Öykü Karayel ve Selahattin Paşalı Başrollerde!

Zorlu Performans Sanatları Merkezi prodüksiyonu, Based Istanbul iş birliği ve Türk Tuborg A.Ş. katkılarıyla hayata geçirilen ve tiyatronun kültleşen eserlerinin günümüz perspektifinden yorumlandığı kesitleri izleyiciyle buluşturan ‘Dijital Sahne’, “Martı” ile 14 Ocak saat 20.00’de Zorlu PSM YouTube kanalında. Rus yazar Anton Çehov’un en çok sahneye konan eseri olan Martı;’nın başrollerinde Öykü Karayel ve Selahattin Paşalı yer alıyor.

Zorlu PSM’nin dijital dünyadan sunduğu içeriklerin en yenisi olarak Based Istanbul iş birliği ve Türk Tuborg A.Ş.’nin katkılarıyla izleyiciyle buluşmaya başlayan “Dijital Sahne”nin bu haftaki gösteriminde Rus yazar Anton Çehov’un en çok sahnelenen oyunu “Martı” var. Günümüz Türk tiyatro sahnesinin en cesur isimlerinden İbrahim Çiçek uyarlaması ve yönetmenliğinde, tiyatronun kültleşmiş eserlerinden kesitleri görsel hikaye anlatıcılığıyla birleştirerek dijital dünyaya taşıyan “Dijital Sahne” klasikleşen eserlere modern bir yorum kazandırıyor.

Selahattin Paşalı

Ama ihtimaller can yakar…

Rus ve Dünya Edebiyatının en büyük kalemlerinden biri olarak kabul edilen Anton Çehov’un en çok sahnelenen oyunu “Martı”, Dijital Sahne serisi kapsamında yepyeni bir anlam üretimi ile seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. İlk aşkı, ilk hevesi, biri olma ama özellikle “önemli biri olma” üzerine verilen mücadelelerin hikayesini anlatan zamansız bir metin olan “Martı”da izleyici Nina ve Treplev’in bambaşka hayallerin peşinde ortaklık kurabilme ihtimalini Öykü Karayel ve Selahattin Paşalı’nın göz dolduran performansı ile izleme fırsatı buluyor. 

Aileden gördüklerimizden kaçarken tam da dibine düştüğümüz bir yaşam mücadelesi içerisinde her ihtimalin can yaktığı ve olmak istediğimize izin verilen bir ütopyaya gelene kadar hikayenin hep aynı kaldığı bu “Martı” kesiti seyirciye yeni bir sahnelemeyle başka bir sese kavuşarak tazelenen bir seyir deneyimi sunuyor. Çehov’un “Martı”sı daha önce deneyimlenmeyen bir seyir deneyimi ile dijital formatta 14 Ocak akşamı saat 20.00’de Zorlu PSM YouTube kanalından izlenebilir.

Dijital Sahne Hakkında

Zorlu Performans Sanatları Merkezi prodüksiyonu, Based Istanbul iş birliği ve Türk Tuborg A.Ş. katkılarıyla, geçmişten bugüne değişmeyen sorunları işleyen “Dijital Sahne”; tiyatronun kült metinlerinden kesitleri tiyatronun güçlü isimleriyle bir araya getiriyor. Günümüz tiyatro sahnesinin en dikkat çeken isimlerinden İbrahim Çiçek’in yönetmenliğini yaptığı projede; metinler günümüze uyarlanarak ve tiyatronun sahne dinamiklerini temel alarak dijitale uygun şekilde Zorlu PSM’de çekildi. Her oyun gerçek bir sezon hazırlığında olduğu gibi sahneye taşındı. Skenograf Ceyda Balaban sahne tasarımı ve kostümler için özel bir hazırlık yaptı. Her oyun özelinde moda çekimleri hassasiyetinde çalışan özel styling/kostüm ekipleri oluşturuldu. Dijital Sahne’nin video yönetmenliğinde ise tiyatro alanındaki özgün çalışmaları ile bilinen Gizem Kızıl yer alıyor. 

İlk gösterimi “Hamlet” ile başlayan seri William Shakespeare’e ait “On İkinci Gece”, “Romeo Juliet”, “Hırçın Kız”, “Bir Yaz Gecesi Rüyası” metinlerinin yanı sıra Anton Çehov’un “Ayı”, “Üç Kız Kardeş”, Sofokles’in “Antigone” ve Henrik Ibsen’in “Nora” metnini kısa kesit şeklinde dijital dünyada izleyiciyle buluşturacak.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir