İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dünya Sahnelerinden Genç Müzisyenler Üçlüsü 28 Şubat'ta Arter'de

Arter 28 Şubat 2020 Cuma akşamı, piyanoda Tolga Atalay Ün, kemanda Veriko Tchumburidze, çelloda Umut Sağlam’dan oluşan Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler Üçlüsü’nü konuk ediyor. Sevgi Gönül Oditoryumu’nda gerçekleşecek konserde üçlü, Popper, Dvořák, Beethoven ve Schubert’ten eserleri seslendirecek.

Güher ve Süher Pekinel’in vizyonu ve öncülüğünde hayata geçirilip 12 yıldır yürütülen ve 6 yıldır Tüpraş’ın sponsorluğu ile devam eden “Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler”, Türkiye’den sıra dışı yeteneklere sahip genç müzisyenleri yaşam ve enstrüman bursu ile destekleyerek 12 yıldır dünya sahnelerine takdim ediyor. DSGM’de yer alan ve bugünün uluslararası platformda aranan solistleri haline gelmiş müzisyenler Arter’de seyircilerle buluşuyor. Türkiye’de klasik müziğin gelişmesi ve yurt dışına açılması konusunda önemli katkıları olan bu kuruluşun yetiştirdiği sanatçılar, klasik müzik severler için kaçırılmayacak bir seri oluşturuyorlar.

Serinin 4. konserinde, Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler Üçlüsü yer alıyor. Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler Üçlüsü’nde piyanoda 2018 Beethoven Madalyası sahibi, Royal College of Music doktora öğrencisi piyanist Tolga Atalay Ün yer alıyor. Kemanda, genç müzisyenlerin ödüllendirildiği prestijli müzik yarışmalarından olan 15. Uluslararası Henryk Wieniawski Keman Yarışması’nı henüz 20 yaşındayken kazanan Veriko Tchumburidze bulunuyor. Çelloda ise Almanya’da Barenboim-Said Akademisi’nde eğitimine devam eden, 2018 Gaetano Zinetti Uluslararası Müzik Ödülü sahibi Umut Sağlam bulunuyor.

Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler Üçlüsü, 28 Şubat 2020 Cuma akşamı saat 20:30’da Sevgi Gönül Oditoryumu’nda olacak.

Konser biletleri Arter’den temin edilebilir ya da 0212 708 58 01 numaralı telefon yoluyla rezervasyon yaptırılabilir.

Bilgi için: arter.org.tr
Adres: Irmak Cad. No: 13 Dolapdere Beyoğlu 34435 İstanbul
Tel: 0212 708 58 00

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir