İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘En Derin Uyku’ Epsilon Yayınevi Logosuyla Raflarda

Olumsuz çocukluk deneyimlerinin uzun vadeli etkilerini iyileştirmek için kaleme alınan En Derin Uyku isimli kitap Epsilon Yayınevi etiketiyle raflarda.

“En Derin Kuyu, anne babalar, öğretmenler, hekimler, ruh sağlığı profesyonelleri ve danışmanlar için biraz yürek paralayıcı ve oldukça öğretici bir yüzleşme kitabı. Bir zamanlar çocuk olan herkes için de kendini anlamaya dönük bir kılavuz. Uzun yıllar süren bilimsel ve insani bir çabanın da apaçık bir hikâyesi.”  -Cem Mumcu

Savunmasız çocuklara yönelik özel bakım sağlayan bir hastanede görev yapan Dr. Nadine Burke Harris, savaşçı ve araştırmacı bir doktor olarak uzun yıllardır tanınan bir isim. Ama onu toksik stres ve ömür boyu sürecek hastalıklar arasındaki bağlantıları ortaya çıkarmaya iten, bir cinsel saldırıdan sonra büyümesi duran Diego ismindeki hastası oldu. Burke Harris’in araştırmasının çarpıcı tarafı, vücutlarımızın OÇD’ler (taciz, ihmal, bağımlı ebeveyn, akıl hastalığı ve boşanma gibi Olumsuz Çocukluk Deneyimleri) tarafından ne kadar derinden etkilenebileceğidir. Çocukluk çağı sıkıntıları biyolojik sistemlerimizi değişikliğe uğratır ve bu değişim kalıcı hâle gelerek ömür boyu bizi etkiler. Zor bir çocuk dönemi geçirmiş kişiler veya bu tip deneyimlere sahip milyonlarca çocuğu önemseyen herkes için, En Derin Kuyu büyüleyici bir bilimsel içgörü sunuyor. Bu kitap, yenilikçi yaklaşımı ve yerinde müdahaleleriyle, nesiller boyu sürebilecek hastalıkları önlemek için hayati derecede önemli olan umudu temsil ediyor.

En Derin Kuyu şu sorulara yanıt veriyor:
 
– Olumsuz deneyimler ve travmalar fiziksel sağlığı nasıl etkiler?

– Hangi hastalıkların riskini yükseltirler?

– Stresin türleri nelerdir?

– Vücut, stresin ve olumsuz deneyimlerin etkisindeyken nasıl çalışır?

– Stresin vücuda zarar vermesinin önüne nasıl geçilir?

– Çocukluk travmalarının etkileri yetişkinlikte nasıl silinir?

– Travma yaşamış çocukların ebeveynlerine düşen görevler nelerdir?

– Olumsuz Çocukluk Deneyimi (OÇD) puanınız nedir?

En Derin Kuyu hakkında yapılan yorumlar:
 
“Nadine Burke Harris her birimize kendimizi, çocuklarımızı ve dünyamızı iyileştirmemize yardımcı olabilecek bilime dayalı yeni bir araç seti sunuyor.”
– Paul Tough, Çocuklar Nasıl Başarılı Olur’un yazarı
 
“Giderek sesini yükselten bir uyandırma çağrısı… Bu son derece ilgi çekici, kışkırtıcı kitap, makul şüphenin ötesinde, milyonlarca yaşamın çocukluk dönemi sıkıntılarıyla ve toksik stresin uzun vadeli sonuçlarıyla uzlaşmamıza bağlı olduğunu kanıtlıyor.”
– Michelle Alexander, The New Jim Crow’un yazarı
 
“En Derin Kuyu, hem olumsuz çocukluk deneyimlerinin korkunç ve öngörülebilir sonuçlarına aşina olmayan hastalar ve meslekten olmayan kişiler; hem de doktorlar için kesinlikle okunması gereken bir kitap.”
– Dr. Melvin Belsky, The Permanente Journal
 
“Olağanüstü, aydınlatıcı bir kitap.”
– People
 
“En ciddi sosyal hastalıklarımızı hem anlamak hem de onlara daha etkili karşı koyabilmemiz adına yazılmış güçlü, hatta vazgeçilmez bir çerçeve.”
– New York Times

DR. NADINE BURKE HARRIS HAKKINDA
 
Dr. Nadine Burke Harris, çağımızın en ciddi, pahalıya mal olan ve yaygın görülen halk sağlığı krizlerinden çocukluk travmasına toplumumuzun tepki verme şeklini değiştirmeye kendini adamış ödüllü bir doktor, araştırmacı ve savunucudur. Savunmasız topluluklara hizmet etmek ve sağlık eşitsizliklerinin temel nedenleriyle mücadele etmek konularına odaklanmıştır. 1996’da Berkeley’de Bütünleştirici Biyoloji lisansının ardından UC Davis Tıp Okulu’nda eğitimine devam etmiş, 2002’de Harvard’da Halk Sağlığı üzerine doktorasını tamamlamıştır. 2002-2005 arasında Stanford’da ihtisasını tamamladıktan sonra, San Francisco’nun en az hizmet alan topluluklarından biri olan Bayview Hunters Point’te bir klinik kurmuştur. Şu anda Amerikan Pediatri Akademisi Ulusal Tarama Danışma Kurulu’nda hükümet irtibat görevlisi olarak görev yapmaktadır.

Çalışmaları Paul Tough’un How Children Succeed ve J.D. Vance’in Hillbilly Elegy gibi çoksatan kitaplarına konu olmuştur. Aynı zamanda NPR, CNN ve Fox News’te; USA Today ve New York Times’da da yer almıştır. Dr. Burke Harris’in TED konuşması, “Çocukluk Travması Yaşam Boyunca Sağlığı Nasıl Etkiler?” 6 milyondan fazla kez görüntülenmiştir.

Dr. Burke Harris, Amerikan Pediatri Akademisi tarafından verilen Arnold P. Gold Vakfı Hümanizm Ödülü ve Heinz İnsanlık Durumu Ödülü’nün sahibidir. San Francisco Business Times tarafından 2018’in “İş Dünyasında En Etkili Kadınlar”ından biri seçilmiştir.

EN DERİN KUYU 

Yazar: Nadine Burke Harris
Çeviri: Banu Tatari
Dizi / Tür: Kurgudışı – Psikoloji
Yayım Tarihi: Ocak, 2021
Sayfa Sayısı: 312
Fiyat: 34,50 TL (KDV’den muaftır.)

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir