İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

En Güzel Rüya İçin Son Hafta!

9 Mart’ da açılışına katıldığım ve sanatçısı ile tanışıp röportaj yaptığım ” Kan Görünce Rüya Bozulur” sergisi için kısa bir değerlendirme yazısı yazdım. Sergi 20 Nisan 2019′ da sona erecek ve bu tarihe kadar Art On İstanbul’ da ziyaret edebilirsiniz.

Günlük hayattaki sorunları kendine has bir şekilde hicvederek sanatına yansıtan Ali Elmacı’nın en son sergisi “Kan Görünce Rüya Bozulur” bize büyülü bir rüyayı izleme imkanı sunuyor. Delikli figürler bize dehşeti çağırıştıracağına gözlerimizi kamaştırır ve bizi etkiler. Yaralarıyla poz veren, koşan, kaydırakla kayan bu figürler belki de kendi renksizliklerini çiçeklerle gizlemeye çalışırlar. Tıpkı, sahte bir mutluluk maskesi takıp, maskenin ardında mutsuz olan insanlar gibi…

Yanan bir binanın önünde kayak yapan üç figür adeta “Dünya yansa umrumda değil” deyişinin sanatta yer bulmuş şekli gibidir. Ağızlarında tuttukları fotoğraftaki ünlüler gibi olmak isteyen gençlerin ” Ben kimim?” sorusunu sormayıp “Ben neden onun gibi değilim?” sorusuna yönelmesinin bir eleştirisi olan “Rabbim Beni Baştan Yarat” serisi, sanatçının güncel olanı takip edip, günceli sanatına taşıdığının bir göstergesidir. Ayrıca sanatçı, İsa’ dan beri süregelen iktidar- halk ilişkisini, insanın insanla olan ilişkisini ve en önemlisi ise insanın kendi ile olan ilişkisini sorgular.

Elif Özcan

Serginin bitmesine sayılı günler kala, böyle bir sanat şölenini kaçırmayın derim. Esenle kalın.

Yazan: Elif Özcan

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir