İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fantastik Komedinin Güçlü Kalemi Terry Pratchett’ten Noel Baba Hikâyeleri

Bu yıl uslu durdunuz mu sevgili çocuklar?

O hâlde bu kitabı okumaya ve yeni yılı kahkahalarla karşılamaya hak kazandınız!
Ho Ho Ho!

41 kitaplık “DiskDünya” serisi ile tüm dünyada oldukça geniş bir hayran kitlesi bulunan Terry Pratchett, bu kez ustalığını kar ve buz kaplı maceralar ile konuşturuyor. Fantastik edebiyatın şövalyesi İngiliz yazar Sör Pratchett, Noel Baba’nın Takma Sakalı isimli kitabında, okurların içini yeni yıl coşkusuyla saracak sıcacık öykülere imza atıyor.

Yüzyıllar boyu tüm dünyayı peşinden sürükleyen Noel Baba efsanesinin günlük yaşama ve sosyal ilişkilere yansımasını mizahi bir dille kaleme alan yazar, bilgisayar, yapay zekâ ve teknolojik yeniliklerin Noel ruhu üzerindeki etkilerini gözler önüne seriyor.

Bir süreliğine alışveriş merkezinde işe başlayan Bay Nikola, nam-ı diğer Noel Baba, sekiz ren geyiğinin çektiği afili kızağını nereye park edebilir? Havaların ansızın saçmalayıp iç mekânlarda bile yağmur ve kar yağmaya başlamasına kim sebep olmuş olabilir? Güneş Diyarının Prensini, Ay Diyarının Prensesine kavuşturacak on iki adet Noel armağanının ardındaki sır nedir? Noel Anne’nin ısrarlarına dayanamayıp İş ve İşçi Bulma Kurumunun kapısını çalan Noel Baba’nın başına neler gelir? Bilgi denizinin sonsuzluğunda yüzen bir bilgisayar, neden Noel Baba’ya mektup yazmak ister? Koskoca bir kasabayı doyurmaya yetecek büyüklükteki enfes yılbaşı turtası neden durduk yere patlar?

Noel Baba’nın Takma Sakalı, okurlarını bu merak uyandıran soruların peşinden bambaşka diyarlara sürükleyen, tuhaf ama sevimli (!) karakterlerle tanıştıran on bir ilginç ve eğlenceli öyküden oluşuyor. Ünlü çizer Mark Beech‘in karikatür tadındaki çizimleriyle görsel yönden de göz dolduran kitap, her zamanki “klişeleşmiş” yılbaşı kutlamalarından farklı şeyler arayan çocuklara ve çocuk ruhlu yetişkinlere hitap ediyor.

Noel Baba’nın Takma Sakalı

Terry Pratchett

Resimleyen: Mark Beech

Türkçeleştiren: Niran Elçi

Yayınevi: Tudem Yayınları

Öykü, 10 yaş ve üzeri

192 sayfa, karton kapak, enso kâğıt, 13,5 x 19,5 cm

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir