İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fanzineist Vienna Art Book & Zine Fair – Online Edition

Fanzineist Vienna Art Book & Zine Fair, sanatçıları, yayıncıları ve diğer yaratıcı insanların hikayelerini, bilgilerini, fanzinlere ve sanat kitaplarına olan yoğun ilgisini paylaşmaya davet ediyor. Fuar, bir ay boyunca, 34 ülkeden 115’den fazla bağımsız yayıncı ve sanatçıların yayınlarını sanal sergide sunacak. Fanzineist Vienna, daha geniş ve küresel bir izleyici kitlesinin dikkatini çekmek için bu yıl çevrimiçi bir fuar olarak gerçekleşiyor. Ziyaretçiler, 3 boyutlu online bir galeride 600’den fazla yayını görme fırsatına sahip olacak. Sanal sergiler ise 26 Temmuz’da fanzineist.com’da açılıyor.

Küçük ve bağımsız yayıncıları bir araya getiren Fanzineist Vienna, sergiler, atölye çalışmaları ve sunumlar aracılığıyla fanzinleri ve sanat kitaplarını izleyicileri için daha erişilebilir hale getirmeyi ve bağımsız yayın kültürünü tanıtmayı kendisine hedef olarak belirlemiştir. Ayrıca, paralel etkinlikler arasında konserler ve video yayınları ziyaretçilere sunulacaktır.

Sanal sanat kitabı ve fanzin sergisi, 3 boyutlu bir galeri formatında gerçekleşerek sanatçılara ve yayıncılara sanal bir alan sunmaktadır. Ziyaretçiler ise doğrudan katılımcılardan satın alınabilecek çok çeşitli orijinal yayınlara göz atabilirler. Sanatçılar kendi ülkelerinde fiziksel bir etkinlik mümkün olmasa bile bu sanal etkinliği sergi alanı olarak kullanıyor olacak. Sanal sergide izleyici, hareketlerini klavye veya dokunarak kontrol edebilir, yakınlaştırabilir, yayınlar ve sanatçılar hakkında ek bilgi alıp yayınları satın alabilirler.

Fuarın paralel etkinlikleri ise, Mollie Underwood ve Holly Meadows-Smith‘in (Irrelevant Press) fanzin atölyesi, Draw Down Books, Paula Minelgaite, Caterina Ragg & Adriana Monsalve (Homie House Press), Frida Hammar, Shy Bairns, Christian Reister ve Alexander Chernavskiy gibi çeşitli sanatçıların ve uluslararası yayıncıların konuşmalarından oluşuyor. Bunun dışında video sunumlarıyla DUES, Nikolaos Kachrimanis, Maya Strobbe (Ramsdam Books) ve Irma Boom yer alıyor. Ayrıca müzik performanslarıyla Reptilians From Andromeda, Ivan Usen, Allen Hulsey ve Monika Bulanda feat. Can Ömer Uygan  izleyicilerle buluşacak.

Fanzineist Vienna Art book & Zine Fair, ücretsiz, çevrimiçi ve halka açıktır. Fuar fanzineist.com, Youtube, Instagram ve Zoom gibi farklı platformlarda gerçekleşecek. Tüm program ve detaylar ise yakında duyurulacaktır. Etkinliklere dair güncellemeleri fanzineist.com’da bulabilirsiniz.

Fanzineist Vienna, Deniz Beşer tarafından düzenlenen kar amacı gütmeyen bir sanat kitabı ve fanzin fuarıdır.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir