İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

FilmBox Fransız Canal+’a Satılıyor

Yüzde 70 çoğunluk hissesi, CANAL+ tarafından satın alınacak olan SPI International’in yönetim ekibinde ve operasyonel yapısında bir değişiklik olmayacak. 

6 kıtada 42 televizyon kanalının yanı sıra dijital servisleriyle faaliyet gösteren, dünya genelinde önde gelen yayıncı ve içerik dağıtıcısı kimliklerine sahip global medya şirketi SPI INTERNATIONAL, CANAL+ Group ile güç birliğine gidiyor.

Dünyanın lider ücretli TV operatörlerinden biri olan CANAL+ Group, ücretsiz TV yayıncılığında da Fransa’nın önde gelen oyuncuları arasında yer alıyor. CANAL+’ın yaygın uluslararası ayak izi Avrupa, Sahra Altı Afrika ve Asya’da 40 ülkeyi kapsıyor. Avrupa’da, Fransa ve Polonya’da güçlü bir konumda bulunan CANAL+, 2019 yılında da M7 Group platformunu satın almıştı. Dünya genelinde 22 milyon aboneye hizmet veren CANAL+ Group, son yıllarda uluslararası alandaki işlerinde güçlü bir büyüme yaşıyor. Bu son satın alma işlemi, CANAL+ için, Avrupa lideri Studiocanal ve Polonya bazlı Kino Świat‘ın ardından, SPI INTERNATIONAL’in de gücünden yararlanarak içerik üzerine yatırım stratejilerini genişletmek ve farklı pazarlara sunduğu hizmetleri güçlendirmek açısından önem taşıyor.

Şirketlerin bilgi ve beceri birikimlerini bir araya getirme özelliği de taşıyan satış anlaşması uyarınca, SPI International’in mevcut sahipleri Loni Farhi & Berk Uziyel, icra kurullarından destek alarak şirketin işlerini yönetmeye ve geliştirmeye devam edecekler. Öte yandan iki şirketin sinerjisi, uluslararası pazarlardaki konumların daha da güçlenmesini sağlayacak.

Loni Farhi ve Berk Uziyel tarafından yapılan ortak açıklamada, “Bu heyecan verici haber, SPI INTERNATIONAL için yeni bir dönemin başlangıcını ifade ediyor. CANAL+ ve SPI, istikrarlı büyüme ve uluslararası arenada güçlü temsil konusunda aynı vizyonu paylaşıyor. Uzun yıllara dayalı bir stratejik iş ortaklığımızda ortak hedeflere ulaşmak için güçlü bir iş birliği geleneği oluşturduk. Şimdi de güçlerimizi, aynı çatı altında birleştiriyoruz. CANAL + ile aramızdaki doğal sinerji geliştikçe, SPI büyümesini daha da hızlı sürdürecek. SPI INTERNATIONAL, olağanüstü yetenekli ekibinin gücüyle, son 10 yılda muazzam bir büyüme performansına imza attı. Şimdi güçlü ekibimiz ve büyük bir motivasyonla, CANAL+ ailesinin bir parçası olmaktan çok mutluyuz. Güç birliğimiz, eğlence ürünlerimizin gücüne yansıyacak ve ilgi çekici içerik ürünlerimizin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacak” ifadelerine yer verildi.

CANAL+ Group CEO’su Maxime Saada da, “SPI INTERNATIONAL satın alması, birkaç yıldır sürdürmekte olduğumuz stratejilerimizin bir parçasıdır. CANAL+, 15 milyonu Avrupa’da olmak üzere 40’ı aşkın ülkede 22 milyon aboneye sahip ve kendimize 2025 yılında minimum 30 milyon aboneye ulaşma hedefi koyduk. SPI INTERNATIONAL, bu azimli hedefimize ulaşmakta kesinlikle çok önemli bir rol oynayacak” şeklinde konuştu.

CANAL+ International CEO’su Jacques du Puy de, şunları dile getirdi: “SPI’a büyük bir memnuniyetle grubumuza hoş geldiniz diyoruz. Bu satın alma, Avrupa’ya yönelik içeriklerimizin gelişimi açısından çok önemli bir stratejik adım olma özelliği taşıyor. Bu adım, başta CANAL+ olarak M7 markalarımızla yer aldığımız Polonya pazarında, Orta ve Doğu Avrupa ülkelerindeki faaliyetlerimiz olmak üzere, yeni sinerjilerle işlerimizi geliştirmek için önemli bir fırsat sunuyor.”

Satın alma sürecinin tamamlanmasının normal şekilde ilgili ülkelerin rekabet kurumlarının onaylarına bağlı olacağı da ifade edildi.

About CANAL+ GROUP

Lider medya şirketi ve ücretli TV operatörü CANAL+ Group, Fransa’da ücretsiz TV yayıncılığının da önde gelen oyuncularındandır. Avrupa, Afrika ve Asya coğrafyasını kapsayan yaygın bir uluslararası ayak izine sahip olan CANAL+ Group, 8,7 milyonu Fransa’da olmak üzere dünya genelinde 21,8 milyon aboneye hizmet vermektedir.  Öte yandan CANAL+ Group, STUDIOCANAL ve KINO SWIAT markalarıyla film ve TV dizileri prodüksiyonu, satın alması ve dağıtımında Avrupa lideri bir kuruluştur. Küresel içerik, medya ve iletişim grubu Vivendi, CANAL+ Group hisselerinin tümüne sahip bulunmaktadır.

SPI International Hakkında: 

SPI International, 6 kıtada 42 televizyon kanalı ve dijital servisleriyle faaliyet gösteren 90 milyon aboneye sahip global bir medya şirketidir. 

28 yıl önce kurulan SPI, TV ve yayıncılık endüstrisinde çok güçlü bir deneyime sahiptir. Şirket, Polonya, Çekya, Romanya, Sırbistan, Hollanda ve Rusya gibi önemli Avrupa pazarlaı başta olmak üzere, Doğu ve Orta Avrupa, Batı Avrupa, BDT ve Eski-Yugoslavya bölgelerinde çeşitli ücretli ve ücretsiz TV kanallarının operatörlüğünü üstlenmektedir. Faaliyet gösterdiği ülkelerde lider film tedarikçileri olan SPI’ın, film servislerinde amiral markası FilmBox’tur. SPI Group, FilmBox, Film1, Kino Polska, Stopklatka, Dizi gibi, izleyicilerin evlerinde aşina oldukları köklü markaları ve farklı tematik kanalların yanı sıra, dijital yayın servislerini de bünyesinde birleştirmektedir. 

SPI aynı zamanda dünya genelinde 4K/Ultra HD içeriğin de en büyük toplayıcılarından biri konumunda yer almaktadır. internete bağlanabilen herhangi bir cihaz ile büyük global medya sağlayıcılar ve yerel OTT sağlayıcılar üzerinden abonelerine 4K/UHD programları da dahil olmak üzere, TV kanalları ve tüm film arşivine ulaşma imkanı sağlıyor. Yakın zamanda Hollanda’nın en büyük premium film servislerinden Film1’ın 4 kanalını ve dijital servislerini de portföyüne ekleyen SPI, büyüme ivmesini tüm hızıyla sürdürmektedir. 

SPI markaları, operatör iş birlikleri, platform ortaklıkları ve şirketin kendi dijital ürünleriyle dünya genelinde milyonlarca eve ulaşmaktadır. Dünya çapında 700’den fazla operatörle iş birliği bulunan SPI, gelişmiş teknolojisi sayesinde abonelerinde düzenli yayınlarına ve seç-izle içeriklerine ulaşma imkanı sunmaktadır ve bunun yanı sıra SPI’ın FilmBox+ servisi de bir milyonun üzerinde aboneye sahiptir. Şirketin yakın dönemde lansmanını gerçekleştirdiği dijital kanalı ‘Dizi’ en iyi Türk dizilerinin dünya genelinde izleyicilerle buluşmasına önderlik etmektedir. Bunun yanı sıra SPI Hollanda’da, dört düzenli yayın kanalı ve seç-izle servisi de dahil olmak üzere, Film 1 premium film servislerinin de marka hakkının sahibidir.

Dünya lideri film tedarikçisi ve televizyon programcısı kimliği ile, 25 yılı aşkın bir süredir uluslararası pazarda itibar sahibi olan SPI International, büyük lisans tedarikçileri iş birliğiyle yüksek talepli ilgi çekici içerikler sağlar. 

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir