İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gazeteci İlhan Taşcı’nın”Rüzgârımı Kestiler” adlı kitabı Kırmızı Kedi etiketiyle raflarda!

Gazeteci İlhan Taşcı’dan bir ailenin hayatından kesitler sunduğu öyküler toplamı Rüzgârımı Kestiler Kırmızı Kedi etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Arka planı gurbetle yüklü bir aile hikâyesi Rüzgârımı Kestiler.  Taşcı on altı öyküden oluşan kitabında bir dönem bütün erkekleri Almanya’ya işçi olarak gitmiş bir ailenin, izin dönemlerinde “memleket”te yaşadıklarını anlatıyor.

Babaları genç yaşta ölen dokuz kardeşli bir ailenin en büyük erkeği geçim derdiyle “bir umut” Almanya’ya işçi olarak gitmiştir. Daha sonra diğer erkek kardeşlerini sırayla yanına aldırır. Annesi, eşi, çocukları ve kız kardeşleri ise memlekette yaşamını sürdürecek, gurbette yaşayan erkekler bütün ailenin geçimini sağlayacaktır… Birbirleriyle doğru düzgün geçinemeyen bu ailenin hallerinin “okumuş” yeğenlerinin gözünden anlatımı Rüzgârımı Kestiler. Birbirlerini yer yer takip eden, yer yer açımlayan hikâyelerde “taşra nostaljisi” tuzağına düşmeden taşra, gurbet, memleket özlemi, gidenler, geride kalanlar, yıllar sonra ortaya çıkan sırlar ve bir türlü kapanmayan yaralar gözü yaşlı bir biçimde değil tam tersine oldukça renkli bir biçimde anlatılıyor.

Daha önce çeşitli araştırma kitaplarına ve bir romana imza atmış İlhan Taşcı öyküde de kaleminin gücünü gösteriyor. 

Arka Kapak

Babaları genç yaşta ölen, altısı erkek üçü kız, dokuz kardeşli bir aile. Erkeklerin hepsi bir dönem başta Almanya’da olmak üzere Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde çalışmış bu ailenin hallerinin “okumuş” yeğenlerinin gözünden anlatımı Rüzgârımı Kestiler. Birbiriyle doğru düzgün geçinemeyen kardeşlerin memleket ziyaretlerinde yaşadıklarının renkli hikâyesi.

Gazeteci İlhan Taşcı, Rüzgârımı Kestiler’de sulugöz taşra tuzağına düşmeden taşranın, gurbetin, memleket özleminin, kalabalık ailenin, aşkın, gidenlerin ve geride kalanların hikâyesini yazıyor.”

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir