İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İldikó Enyedi’nin Yönettiği Benim 20. Yüzyılım Yayında!

İstanbul Modern Sinema, küresel salgın Covid-19 sebebiyle geçici olarak kapandığı bu dönemde sanatseverleri dijital platformlarda ağırlamaya devam ediyor. Macar sinemasının usta yönetmenlerinden İldikó Enyedi imzalı Benim 20. Yüzyılım adlı film 15-16 Mayıs’ta müzenin web sitesi üzerinden yayına açılıyor.

İstanbul Modern Sinema, Türk Tuborg A.Ş’nin katkıları ve Macar Kültür Merkezi işbirliğiyle, İldikó Enyedi’nin yönettiği Benim 20. Yüzyılım (My 20th Century) filmini çevirimiçi olarak izlemeye açıyor.

Geçtiğimiz mart ayında Ildikó Enyedi Hakkında Her Şey programında tüm filmlerine yer verilen usta yönetmenin ikinci uzun metrajı olan Benim 20. Yüzyılım adlı yapım, 1989 yılında Cannes’da Altın Kamera ödülüne layık görüldü. 20. yüzyılın şekillendirdiği yeni, modern dünyada kaderin cilvesiyle birbirlerinden ayrılan ikiz kız kardeşlerin hikâyesini masalsı bir dilde anlatan film, www.istanbulmodern.org  sayfası üzerinden 15 Mayıs Cuma saat 20.00’den itibaren 24 saat boyunca izlenebilecek.

Yönetmen: Ildikó Enyedi

Oyuncular: Dorota Segda, Oleg Yankovskiy, Paulus Manker

19.yüzyılın sonlarında, Budapeşte’de doğan ikiz kardeşler Dóra ve Lili küçük yaşta öksüz kalırlar. Yüzyıl dönümü olan 1900 yılının yılbaşı gecesinde, karlar altında kibrit satmaya çalışırlarken derin bir uykuya dalarlar ve uykularında iki esrarengiz adam tarafından alınarak birbirlerinden ayrılırlar. Yıllar sonra ise iki kardeş birbirlerinden habersiz, aynı trene binerler. Dóra lüks vagonda seyahat eden bir dolandırıcı, Lili ise çeşitli hayvanların da bulunduğu bir vagonda giden feminist bir anarşisttir. Trende tanıştıkları Esrarengiz Bay Z, iki kardeşe de aşık olur ve yüzyıllar arasında fantastik bir yolculuğa çıkarlar.

Yönetmen İldikó Enyedi’nin, 20. yüzyılın modernitesinin temelini oluşturan Edison, Tesla gibi mucitlerin şekillendirdiği bir dünyada kadınların yerini sorguladığı, rüyayı andıran bir üslupla anlattığı filmi 1989’da Cannes’da Altın Kamera ödülüne layık görülmüştü.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir