İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İllüstrasyonları ile Hayata Dokunuyor

İllüstratör Sevgi Oral’ın çizimleri biz yetişkinleri bazen bir çocuk gibi mutlu olmaya, bazen de içimizi sıcacık yaparak farklı dünyalara dalmaya sevk ediyor. Farklı renk ve biçim algısıyla özellikle doğa ve hayvan figürleri gibi temalarla illüstrasyonlar çiziyor. Çocuk kitapları, animasyon karakter çizimleri vb. alanlarda profesyonel bir çizer olan Sevgi’nin özellikle resimlediği kitaplar çocukların hayal dünyasını genişletecek nitelikte.

Bunlar çocukların da anlayabileceği eleştirel, cinsiyetçi olmayan, çevreci, tüm türleri  kapsayabilen dünya insanı bireyler için yapılan illüstrasyonlardır. Bu çizimlerde; mutluluğu, üzüntüyü beraber yaşayan, paylaşan karakterler yaratıp ve özellikle çocukların bundan motive olmasını sağlamayı kendine amaç edinmiştir. Çizimlerinde hem çocukça düşünüp hem yetişkin dünyasından bir gözle bakmaya çalışmakta ki bu da iki taraf için de ortak noktalar bulmasını sağlamakta. Bu düşüncelerden de yola çıkarak okuyucunun, hikayedeki karakterlerle ve renklerle tam anlamıyla bütünleşebilmesini sağlamakta. Çocuk dünyasına yetişkin gözüyle girmek isterseniz @sevgibirazciksevgi adlı instagram sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Aynı zamanda bunların yanında @sevgibenideciz adlı illüstrasyon sayfasında da,  kendisinin “Hikayeli çizimler” olarak adlandırdığı  illüstrasyonlarını görebilirsiniz. Adından da anlaşılacağı gibi çizimleri bize, gerçekte hikaye devam edecekmiş hissi vermektedir. İç ve dış mekandaki hiçbir şeyin detayını atlamıyor. Mekanların derinliğini, perspektifini, insanları, sizin ona verdiğiniz her detayı ve konuyu müthiş bir yaratıcılıkla aktarıyor.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir