İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İllüstratörler Sergide Buluşacak

Türkiye’de 2007 yılında çocuk gelişimine yönelik içerik ajansı olarak kurulan ZNN Network tarafından düzenlenecek “İllüstratörler Platformu 1. Karma Sergisi” Maltepe Üniversitesi, GSF Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkan Yardımcısı Devrim Dinç İlkan ve İllüstratörler Platformu’nun kurucu başkanı Nurgül Şenefe küratörlüğünde 21 Aralık 2019 – 3 Ocak 2020 tarihleri arasında Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde illüstratör sanatçıları, adayları ve illüstrasyona ilgi duyanları bir araya getirecek. 

İllüstrasyon alanında sektörü desteklemek ve tanıtmak amacıyla geçtiğimiz aylarda İllüstratörler Buluşması adı altında birçok şehirde illüstratör sanatçıları ve adaylarıyla buluşma gerçekleştirdi. İllüstratörler Platformu, düzenleyeceği karma sergi ile birlikte illüstratör ve illüstrasyon alnını tanıtmak, illüstrasyonun önemli bir sanat dalı olduğunu göstermek, illüstratörler arası birlik beraberlik gibi amaçları hedefliyor. 

Atölye, Etkinlik ve Söyleşilerle Geçecek Dolu Dolu İki Hafta 

İllüstratörler Platformu, sergide yan etkinliklerinde olacağı gibi gelen misafirlerin farklı alanlarda bilgi sahibi olmasını da amaçlıyor. Duru Ekşioğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek “Suluboya ile Deneysel Kartpostal Atölyesi” ve Esra İlter Demirbilek’in katılımıyla gerçekleşecek “Hayalindeki Kadıköy Kolaj Atölyesi’nin yanı sıra Sarp Süerdaş ile “Suluboya ile Kitap Ayracı Atölyesi”, Nagihan Özkar ile “Yılbaşı Pop-up Kartpostal Atölyesi” ve Emine Kayalar ile “Suluboya İllüstrasyon Atölyesi” gibi etkinlikler gelecek katılımcılara deneyim kazandıracak. 

Platformun etkinlik programında “Branşlaşarak Fark Yaratan İllüstratörler Söyleşi” serisinin üçüncüsü de gerçekleşecek. İllüstrasyonun farklı alan ve sektörlerinde uzmanlaşmış sanatçılar kendi tarzlarının keşfini, deneyimlerini ve başarı hikayelerini paylaşılacağı söyleşinin konuşmacıları; Necmi Yalçın ve Tarık Tolunay tarafından gerçekleştirilecek. 

Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde ziyaretçiler sergiye ücretsiz katılım gösterebilecekler. Gerçekleşeceği detaylı program www.illustratorsplatform.net ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilir. Sergi süresince platform sanatçıları atölye çalışmalarından imza günlerine sürpriz etkinlikleri ile Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde olacaklar. İllüstratörler Platformu’nun İlk Portfolyo Günleri de sergi sürecince tamamlanacak. 

Etkinlik Programı: 

TARİH SAAT YÜRÜTÜCÜ ATÖLYE / SÖYLEŞİ 
23.12.2019 13:00 Esra İlter Demirbilek Hayalimdeki Kadıköy Kolaj Atölyesi 
25.12.2019 19:30 Necmi Yalçın & Tarık Tolunay Branşlaşarak Fark Yaratan İllüstratörler Söyleşi 
26.12.2019 13:00 Duru Ekşioğlu Suluboya ile Deneysel Kartpostal Atölyesi 
27.12.2019 11:00 Sarp Süerdaş Suluboya ile Kitap Ayracı Atölyesi 
28.12.2019 14:00 Nagihan Özkar Yılbaşı Pop-up Kartpostal Atölyesi 
29.12.2019 13:00 Emine Kayalar Suluboya İllüstrasyon Atölyesi 

Platform Hakkında: 

Üyelik sistemiyle hizmet veren platformun yapısında sektörde yer edinmiş isimlerinin yer aldığı danışma kurulu ve başta üniversiteler olmak üzere farklı sektörlerin dernek ve vakıf gibi iş birlikçileri yer alıyor. Platformun danışma kurulu sektördeki sorunları çözmek üzere çalışmalar sürdürürken platform, bünyesindeki iş birlikçileriyle çeşitli etkinlikler düzenleyerek eğitim başta olmak üzere network geliştirme gibi alanlarda üyelerine fayda sağlayabilmeyi hedefliyor. 

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir