İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İpek Dinç Quintet feat. Önder Focan Saint Benoît Lisesi'nde

İpek Dinç Quintet feat. Önder Focan Saint Benoît Fransız Lisesi Silüet Salonu’nda müzikseverlerle bir araya geliyor. İki değerli müzisyenin vereceği konser 3 Ocak 2020 Cuma günü gerçekleşecek.

İpek Dinç

1985 yılında İstanbul’da doğan İpek Dinç, Özel Ayazağa Işık Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü mezunu. 2005 yılında İlham Gencer ile tanışarak müzik hayatına adım atan İpek Dinç, ilk etapta Sortie, Q Jazz Bar, Conrad Hotel gibi mekanlarda konserler verdi. Sonrasında 2006 yılında katıldığı Nardis Jazz Club Genç Caz Vokal yarışmasında finale kaldı. Aynı yıl İstanbul Caz Festivali Genç Caz Yarışması’nı kazandı ve festival kapsamında Parkorman’da konser verdi.

Halen Nardis Jazz Club, The Badau Jazz Club, Moda Deniz Kulübü, Soho House gibi çeşitli mekanlarda düzenli olarak konserler vermektedir.

Önder Focan

Eskişehir doğumlu olan Önder Focan, Müziğe 1970 yılında başladı. 1975 de caza ilgi duydu ve çeşitli gruplar ile çalışmaya başladı. 1985 yılından başlayarak çeşitli yerli ve yabancı caz etkinliklerinde, konserlerde, festivallerde sahne aldı. 2010 İstanbul Kültür Başkenti Yılının kapanış konserini çaldı. Eğitimcilik yaptı. Kendi besteleri ve düzenlemelerinin de yer aldığı “Önder Focan Songbook” adlı bir de kitabı bulunan Focan, 2000 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi tarafından yılın en iyi Batı Müziği Sanatçısı ödülüne layık görüldü. Uluslararası caz festivallerinde ülkemizi en çok temsil eden sanatçıların başında gelen Önder Focan Nardis Jazz Club’ün de müzik direktörlüğünü yapmaktadır.

İpek Dinç Quintet feat. Önder Focan
Vokal: İpek Dinç
Gitar: Önder Focan
Piyano: Kaan Bıyıkoğlu
Kontrabas: Baran Say
Saksofon: Yahya Dai
Davul: Burak Cihangirli

Saint Benoît Fransız Lisesi ve Siluet Salonu

Saint Benoît Fransız Lisesi kurulduğu günden bu yana sanata önem vermiştir. Saint Benoît Lisesi Silüet Salonu Mercan Dede, İdil Biret, Kerem Görsev, Canan Anderson, Jehan Barbur, Aşkın Arsunan, FisFüz, Jef Giansily, Tuna Kiremitçi, Ayhan Sicimoğlu, Erkan Oğur İsmail Hakkı Demircioğlu, Borusan Quartet, Nubass gibi ses getiren konserlere, 15.İstanbul Bienali basın toplantısına (İKSV) ve 27. Akbank Jazz Festivali kapsamında Purple is the Colour konserine ve ”Liselerde Caz” atölye çalışmalarına ve Yapı Kredi Kültür Sanat ile Proust ve Müzik etkinliklerine ev sahipliği yapmıştır. Silüet Salonu, her yıl dünyadan ve Türkiye’den önemli sanatçıları ve uluslararası etkinlikleri ağırlamaya devam edecektir.

Saint Benoît Fransız Lisesi Hakkında

Saint Benoît Lisesi, 1783 yılından bu yana, insani değerleri ön planda tutan yaklaşımıyla eğitime hizmet görevini sürdürmektedir.

235 yıldır, nitelikli ve ayrıcalıklı eğitim kurumu kimliğinden ödün vermeden, Türk Gençliği’ne en iyi eğitimi vermeyi hedefleyen Lise, ‘’öğrencinin eğitici projelerin merkezinde’’ olmasını sağlayan bir anlayışı benimsemektedir. Kurum projesinin temeli, gerek insani boyutta, gerekse profesyonel alanda başarıya ulaşmış bireyleri topluma kazandırmaktır.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir