İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İş Sanat’ta Nisan Camerata Saygun ile Başlıyor!

İş Sanat’ın çevrimiçi nisan programı, ayın ilk günü yayınlanacak olan Camerata Saygun konseriyle başlıyor. İlk Türk operası “Özsoy”un bestecisi değerli müzik insanı Prof. A. Adnan Saygun’un adını taşıyan klasik müzik topluluğu  Camerata Saygun, keman sanatçısı Prof. Nuri İyicil tarafından 2005 yılında kuruldu. 

Kendi yetiştirdiği öğrencilerle Camerata Saygun’u kuran Prof. Nuri İyicil, Adnan Saygun Oda Konçertosu’nun seslendirilişini yönettiği ilk konserden kısa bir süre sonra yaşamını kaybetti.

Prestijli salonlarda konserler veren Camerata Saygun, her biri kendi alanında virtüöz olan müzisyenlerle hem ismini taşıdıkları Adnan Saygun’un hem de onlara bu ismi veren kurucuları Prof. Nuri İyicil’in anılarını başarıyla yaşatmaya devam ediyor. 

Başkemancılığını  Mehmet Yasemin’in üstlendiği topluluk,  Edward Grieg,  Antonín Dvořák, Edward Elgar  ve  Alexander Borodin’in eserlerinden oluşan romantik dönem repertuvarıyla İş Sanat’a ilk kez konuk olacak. 

Konser, ilk gösteriminin yapılacağı 1 Nisan 2021 Perşembe günü saat 20.30’dan itibaren sezon sonuna kadar İş Sanat’ın YouTube kanalından ve internet sitesinden izlenebilecek.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir