İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Yeni Sezona Başlıyor!

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, harika bir klasik müzik konseriyle 2021-2022 sezon açılışını 1 Ekim 2021 Cuma akşamı saat 20.00’de CRR’de yapıyor!

İDSO DENİZBANK açılış konserinde İDSO; değerli şef  Raoul Grüneis  yönetiminde keman sanatçısı  Veriko Tchumburidze‘ye eşlik edecek. Türkiye doğumlu  Tchumburidze;  dünyanın en köklü ve prestijli uluslararası Henry Wieniawski yarışmasının birinciliğini kazanmıştı.

Veriko Tchumburidze

2021-2022 sezonunun açılış konserinde İDSO, ünlü besteci  Dvorak‘ın “Slav Dansları No1.”;  Sibelius‘un “Re Minör Op.47 Keman Konçertosu “ ve ünlü Türk besteci Ulvi Cemal Erkin‘in  “Köçekçe” eserlerini icra edecek.

İDSO Müdürü Timuçin Abacı;”Uzun süren pandemi döneminde zaman zaman müziksever İDSO dostlarıyla konserlerimizde buluştuk. “MÜZİK İYİLEŞTİRİR” inancıyla zor dönemleri atlattık. Dileğimiz 2021-2022 sezonunu da birlikte keyifle sürdürebilmektir. Bu sezonda dünyaca ünlü, çağdaş, başarılı şefleri ve solistleri klasik müzik severler ile konserlerimizde buluşturmaya devam edeceğiz. Ayrıca genç yeteneklerimize desteğimizi bu sezonda da sürdüreceğiz.” dedi.

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş ise; Cumhuriyetimizin en köklü sanat kurumlarından İDSO’nun 18 senedir destekçisi olmaktan gurur duyduklarını  dile getirerek şunları söyledi; “DenizBank olarak finansal hizmetlerimizin ötesinde, bu topraklara ve toplumumuza karşı sorumlu hissediyoruz. Kültür ve sanatı da gönül borcumuzu ödemek bilinciyle sahipleniyoruz. Bugün İstanbul’un sanat yaşamında son derece kıymetli yere sahip İDSO’ya olan desteğimizle senfonik müziğin erişilebilirliği için elimizi taşın altına koymaktan mutluluk duyuyoruz. Paydaşlığımızın uzun yıllar sürmesi temennisiyle; sağlıklı, başarılı bir sezon diliyorum” dedi.

Bu sanat sezonunda İDSO; İstanbullu ve İstanbulu ziyaret eden müzikseverlerle TC Turizm Kültür Bakanlığı onayıyla gerçekleştirilecek 34 konserde buluşacak.

İDSO konser biletleri  www.biletinial.com  dan temin edilebilir.

BİLGİ:

İDSO konserlerinde sanatçıların, görevlilerin ve müzikseverlerin önleyici sağlık hizmetleri ve malzemeleri; BİR ADIM SAĞLIK şirketi ekiplerince sponsor olarak sağlanmaktadır.

CRR Konser salonu %50 kapasiteyle kullanılmakta ve Maske-Mesafe-Hijyen kuralları eksiksiz uygulanmaktadır.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir