İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İstanbul Modern Sinema’da Haftanın Filmi: Elma

İstanbul Modern Sinema, çevrimiçi gösterimlerine devam ediyor. İtalya’dan Japonya’ya farklı coğrafyalarda geçen film seçkisi, 11-30 Haziran tarihleri arasında müzenin web sitesi üzerinden yayınlanmaya devam ediyor.

İstanbul Modern Sinema, Türk Tuborg A.Ş’nin katkılarıyla “Kapı Açık” adlı film seçkisini çevirimiçi olarak sinemaseverlere sunmaya devam ediyor. İtalya’dan Japonya’ya farklı coğrafyalarda geçen seçki, önemli bir olay sonucu yaşamları değişen karakterlere odaklanıyor. Ev ile dışarısının, kapının ötesindeki gerçeklikle yüzleşmenin, sosyal ilişki kavramının yeni anlamlar kazandığı bu günleri de yansıtan durumlara bakıyor.

Her hafta bir film, 6 gün boyunca Türkçe ve İngilizce altyazılı olarak müzenin web sitesi üzerinden izlenebiliyor.

BU HAFTANIN FİLMİ: ELMA (SİB), 1998

Gösterim tarihi: 18 – 23 Haziran 2020

İranlı yönetmen Samira Makhmalbaf’ın Tahran’ın güneyinde yaşanan gerçek bir olaydan etkilenmesi üzerine 18 yaşında çektiği ilk filmi olan Elma (Sib), babaları tarafından 12 yıl boyunca evden çıkartılmayan ikiz kız kardeşlerin hikâyesine odaklanıyor. Durum komşular tarafından şikâyet edilince 12 yıl sonra ilk kez dışarı çıkan kızların dış dünyada yaşadıkları ve babalarının “korumacı” yaklaşımı genç yönetmen tarafından belgesel ile kurmaca arasında gidip gelen bir üslupla perdeye aktarılıyor. Elma, Locarno’da FIPRESCI özel Mansiyon ödülünün sahibi oldu ve Cannes’da da Altın Kamera ile Belirli Bir Bakış ödüllerine aday oldu.

Oyuncular: Massoumeh Naderi, Zahra Naderi, Ghorban Ali Naderi

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir