İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

istanbulberlin, Frankfurt Kitap Fuarı‘nın Organize Ettiği Uluslararası Kültür Festivali BOOKFEST‘e Bir Saatlik Programıyla Katılıyor!

istanbulberlin, Frankfurt Kitap Fuarı‘ın organize ettiği Uluslararası Kültür Festivali BOOKFEST‘e bir saatlik programıyla katılıyor!

7 Tepeli Şehirden 7 Söyleşi

Programı oluşturan yedi farklı söyleşi İstanbul’da yapıldı ve İstanbul temasıyla bir araya geliyorlar.

Ayfer Tunç, Burhan Sönmez, Irmak Zileli, Jörg Karrenbauer, Kaya Genç, Şebnem İşigüzel, Ulrich Gutmair ile Sedef İlgiç’in yaptığı istanbulberlin söyleşileri, Elizabeth Gilbert, Margaret Atwood, Slavoj Žižek ve Jamie Oliver ile aynı programda yer alıyor. 

17 Ekim 2020 Cumartesi, BOOKFEST ilk dijital edisyonuyla tüm dünyada kutlanacak. 

17 Ekim Cumartesi Tam GECE YARISINDA 

BOOKFEST’te yer alacak istanbulberlin programı Frankfurt Kitap Fuarı Youtube sayfasında, buchmesse.de ve istanbulberlin Facebook sayfalarında eş zamanlı olarak 17 Ekim 2020, Türkiye saatiyle tam GECE YARISINDA canlı yayınlanacak.

Programa dair detaylar ve yayın akışı sırasıyla şu şekilde:

Sedef İlgiç

SEDEF İLGİÇ: İSTANBULBERLİN: KARŞILAŞMALAR İÇİN BİR ALAN

istanbulberlin altı ay önce, İstanbul’daki canlı kültür sanat sahnesini dünya gündemine eklemlemek, zamanın bir kaydını tutmak ve Türkiye ile Almanya arasındaki kültürel etkileşime katkıda bulunmak için kuruldu. BOOKFEST’te yer alan programında, istanbulberlin’in kurucusu Sedef İlgiç, İstanbul temasıyla birbirine bağlanan yedi söyleşi yapıyor.

Kaya Genç & Sedef İlgiç

KAYA GENÇ: BİR KAÇIŞ ŞEHRİ OLARAK ISTANBUL

1930 ve 1940’larda İstanbul Alman entellektüellerin Nazizm’den kaçıp sığındıkları bir şehirdi. Yazar Kaya Genç, Alman dilbilimci Erich  Auerbach’ın da İstanbul’da yaşadığı bu dönemi, göçmen krizi sırasında günümüz İstanbul’uyla bağlantılı anlatıyor. 

Burhan Sönmez & Sedef İlgiç

BURHAN SÖNMEZ: İSTANBUL: GÖRÜNEN VE YERALTI

İstanbul, Burhan Sönmez’in romanlarında çok farklı şekillerde temsil edilir. Kırk farklı dile çevirilen İstanbul İstanbul’da iki İstanbul vardır, Labirent’teyse şehrin sokakları labirente benzer. Kurmaca İstanbul’dan bugünün İstanbul’una…

Sedef İlgiç & Ayfer Tunç

AYFER TUNÇ: EV KİRA AMA MAHALLE BİZİM

Kuzguncuk Nail Kitabevi’nde Ayfer Tunç’la, yeni romanının baş karakteri Osman ile tanışmak için buluşmaya ne dersiniz? Bir mahalleli olmanın anlamı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne elit mahalle kültürünün değişimi üzerine.

Sedef İlgiç & Şebnem İşigüzel

ŞEBNEM İŞİGÜZEL: KADIN YAZARLARIN İZİNDE

Sistemin en çok kadınları ezdiği toplumlarda, yazar Şebnem İşigüzel elmasları düşünüyor. Kadınların, elmaslar nasıl yer altında baskıyla şekil alırlarsa, öyle şekillenen bir güçleri olduğunu söylüyor. Ve bu güç edebiyatta ışıldıyor. Kadın yazar olmak ve bugün İstanbul’da kadın olmak üzerine.

Sedef İlgiç & Irmak Zileli

IRMAK ZİLELİ: ŞEHİRDE YÜRÜYEN KADINLAR

Sokaklar bugün kadınlar için güvenli mi? Flanözlük, sokakta yürüyen bir kadın olmak nelere mal oldu? Yazar Irmak Zileli, romanlarındaki toplumsal cinsiyet rolleriyle ilgili ip uçları da vererek yanıtlıyor.

Sedef İlgiç & Jörg Karrenbauer

JÖRG KARRENBAUER: İSTANBULBERLİN: REMOTE İSTANBUL 

Alman tiyatro topluluğu Rimini Protokoll’ün oyunu İstanbul’da! Remote Istanbul seyircisi uzaktan kontrol edilerek grup halinde İstanbul sokaklarını adımlıyor. Oyunu 54 farklı şehre uyarlayan Jörg Karrenbauer, İstanbul tecrübesini anlatıyor.

Sedef İlgiç & Ulrich Gutmair

ULRICH GUTMAIR: İSTANBUL’UN MÜZİĞİ PEŞİNDE

Gazeteci ve yazar Ulrich Gutmair Berlin’den İstanbul’a bir proje üzerinde çalışmak için geldi. İstanbul’un müziği peşinde: Cem Karaca’nın Almanca albümü Die Kanaken’den Nekropsi’ye… Punk ölmedi!

istanbulberlin BOOKFEST Programı

Prodüksiyon: Sedef İlgiç & Sezen Can

Kamera ve Kurgu: Yağmur Güneş & Murat Can Özel

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir