İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kendi Olmaktan Vazgeçenlere Adanmış Bir Şarkı: “Daha Fazla Silinmeden”


Söz ve müziği Kutlay Uyar’a ait brit pop türündeki şarkıya vokallerde Ezgi Pekel eşlik ediyor. “Daha Fazla Silinmeden” OnAir Sahne tarafından yayımlandı.

Daha Fazla Silinmeden, geçmişindeki acılardan kaçmak için kendi olmaktan vazgeçenlere yapılmış, öğüt niteliğinde bir parça. Kutlay Uyar bunu şu sözlerle açıklıyor: “Yaşananlardan ve acılardan kaçmak yerine gerçekten içlerinden geçebilmek, anılarını, öğretilerini hep taze tutmak, şimdi ve burada yalnızca kendimiz olmamız yolundaki en büyük sınavlar.”

Kutlay Uyar şarkılarını yaparken gitarıyla ya da klavyesiyle bulduğu rifleri, hayata dair dert ve sevinçlerinden derlediği, özenle yazılmış ve gerçekten içinden süzülen sözleriyle birleştiriyor. Demo haline getirdiği şarkıları daha sonra Caner Hız ve Aykut Acarlar’ın aranje fikirlerine bırakıyor. Kutlay, elektro gitar ve davul çalımlarını da yine Aykut ve Caner ile beraber gerçekleştirirken, baslarda da Ufuk Çampınarı yer alıyor. Şarkılar son haline geldikten sonra Aykut Acarlar mix ve masteringini tamamlıyor ve yeni bir Kutlay Uyar şarkısı daha sunuma hazır hale geliyor. Sonuç; beklenilen soundun yakalandığı tam bir ekip çalışması.

Hali hazırda biri kayıt aşamasında iki yeni şarkı üzerinde çalışan müzisyen, hayalini şu cümleyle özetliyor: “Günün birinde sadık bir dinleyici kitlesi edinebilmek ve şarkılarıma eşlik edildiği küçük butik konserler düzenleyebilmek.”

Ezgi Pekel & Kutlay Uyar


KUTLAY UYAR Dijital Platformlar:

Spotify I Fizy I Apple Music I YouTube Music

KUTLAY UYAR Sosyal Medya:
Instagram I Twitter I Facebook

KUTLAY UYAR HAKKINDA:

1983 İzmit Kocaeli doğumlu. Müziğe olan yoğun ilgisi çocukluktan beri süregelse de, tutkuyla uğraşmaya lise döneminde gitar çalarak ve “Down to Earth” isimli Adanalı numetal grubunda vokal yaparak başladı. İzmir’deki üniversite yıllarında, ortaokul zamanlarından beri aklında ve defter köşelerinde biriktirdiği şiir formatındaki sözleri toparlamaya, geliştirmeye ve şarkı formuna getirmeye başladı. Bu süreçte kayıt ve beste yapım aşamalarında Erman Seven, Selçuk Güven, Caner Hız, Aykut Acarlar ve Ufuk Çampınarı gibi yerel Adana müzisyenleri ile çalışarak çeşitli demolar ve singlelar yayınladı. Kurumsal hayattan arda kalan zaman ve enerjisinin tümünü müziğe ayırarak yeni projeler üretmek için çalışıyor.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir