İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Köksal Ekinci’nin “Yeni Dünya/Coxa” Albümü Çıktı

Müzisyen ve söz yazarı Köksal Ekinci, pandemi dönemiyle yeni bir şekil alan dünyamızın durumunu bir sanatçı duyarlılığıyla işlediği “Yeni Dünya/Coxa” adlı albümüyle müzikseverlerle buluşturdu. “Yandım, yandık… Her bir dünyada… Yeniden doğdum ben bu dünyada… ” diyen sanatçı, dinleyicilerini yıldızların rehberliği eşliğinde düşündürdüğü, sorgulattığı bir yeniden doğuş yolculuğuna davet ediyor.

Gökyüzünün şifasını notalarına nakış nakış işleyen söz yazarı ve müzisyen olarak nitelendirilen Köksal Ekinci’nin sonbahar için hazırladığı üç şarkıdan oluşan Yeni Dünya / Coxa albümü müzikseverlerle buluştu.

Astro-müzik kavramını hayatımıza çok kısa bir sürede yerleştiren ve dijital platformlarda gerçekleştirdiği yayınlarla oldukça geniş bir dinleyici kitlesine ulaşan Köksal Ekinci, retro harekette olan Mars, Saturn, Uranüs ve Pluto gezegenlerinin temalarını içeren şarkılarını, dinleyicilerin merakla beklediği bir video eşliğinde yayına sundu.

“Yeni Dünya/Coxa ” şarkısı, her geçen gün bozulmakta olan Dünya’nın ekolojik sosyolojik ve ekonomik yapısının, özellikle pandemi sürecinden sonra yaşanan olaylar üstünden ve kadim zamanlarda önemli mesajları iletmekle görevli olduğu bilinen yıldızlarından biri olan Coxa’nın da temsil ettiği kavramlar ile birlikte “yeniden doğuş” temasını,  şarkıcının kendi ruhsal yolculuğunu ve bilinç sıçrayışlarını samimi, içten bir söz ve melodiyle anlatıyor.

Ayrıca albümde yer alan enstrümantal parça Mavi/Arcturus (Swati) şarkısıyla, uzun zamandır duymayı özlediğimiz klasik müzik bestelerine de göz kırpan modern bir soundun örneği, sanatçının hedeflediği müzikal açılımları yansıtan bir ilk olarak dikkat çekiyor.

Albümde yer alan 3 şarkının aranjörlüğünü, son yıllarda adından sıkça söz ettiren başarılı müzisyen İlkay Dinsever yaptı. Mastering ünlü isim Evren Arkman tarafından yapıldı.

Albüm videoları, yaratıcı, sıradışı ve ses getiren tasarımlarıyla öne çıkan sanat yönetmeni Anıl Çezik ve Koray Pezukoğlu tarafından tasarlandı.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir