İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mary Beth Keane’in 3. Romanı “Bugün Tekrar Soracak Olsan” Raflardaki Yerini Aldı

İlk iki romanıyla dikkatleri üzerine çeken Mary Beth Keane, birçok seçkiye giren çoksatanı Bugün Tekrar Soracak Olsan ile kendi zirvesine çıkıyor!

New York Polis Teşkilatı’nda ortak çalışan Francis Gleeson ile Brian Stanhope bitişik evlere taşınır. Kapalı kapılar ardında yaşananlar zaman geçtikçe büyük bir felaketin fitilini ateşler.

Ailelerin zamanla yakınlaşan çocukları Kate ile Peter, herkesin yaşamını derinden sarsan o gece ayrı düşse de, aralarındaki sağlam bağı anlamaları uzun sürmez. Ancak ilişkileri uzun yıllar boyunca mazinin yaralarıyla sınanacaktır.

Kitap, iki komşu ailenin çok uzun yıllara yayılan ilişkisini, travma sonrası ailevi bağların dramatik değişimini, suça ve suçluya gün geçtikçe nasıl farklı bakılabildiğini sade ama içten bir üslupla anlatıyor. Affı ve affediciliği sıradışı yönlerden ele alan Mary Beth Keane’in eseri, çapraşık akraba ilişkilerine aşina olan Türk okuru için de biçilmiş kaftan!

Zamanla mazur görülen hainler, hataları anlaşılan masumlar… Çocukluk anılarına gün geçtikçe ne kadar farklı bakıldığını vurgulayan “Bugün Tekrar Soracak Olsan” zarif, cömert ve umut dolu bir hikâye.

Yazar: Mary Beth Keane
İngilizce Aslından Çeviren: Su Akaydın
Dizi / Tür: Dünya Edebiyatı / Roman 
Yayım Tarihi: Mart, 2020
Sayfa Sayısı: 424
Fiyat:  35 TL (KDV’den muaftır.)

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir