İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Narda Afrika’dan Kaotik Bir Aşk Hikayesi: “7 Dakika”

Sevilen grup Narda Afrika yeni çalışması “7 Dakika”yı OnAir Sahne etiketiyle yayımladı. Barış Başarol, Şahcihan İngin, Serkan Aksak ve Pelin Uyar’dan oluşan grup, sevenleriyle daha sık buluşmaya gayret ederek son dönemde art arda çıkardıkları singlelar ile dikkat çekiyor.

“7 Dakika” tek taraflı bir ağıt, yine de kaybedilen bir yolculuğun keskin Synthesizerlar ile hüzünlü dansı. Şarkının sözü ve müziği grubun solisti Barış Başarol tarafından yazılmış. Barış Başarol, “7 Dakika”yı gecenin bittiği ve güneşin doğduğu bir saatte yazmış. Bu zamanlama da şarkının hem hüznü hem umudu içinde barındırmasına neden olmuş.

Aranjesi Barış Başarol ve Şahcihan İngin tarafından yapılan “7 Dakika”nın Mix-Masteringi Art N Craft stüdyoda Hasan Azze tarafından yapıldı.

Grup şarkının klibini 1951 yapımı Royal Wedding müzikal filminden kurgulayarak oluşturdu. Klibin kurgu montajı Mikail Erdem Biçici’ye ait. Klibi OnAir Sahne YouTube kanalından izleyebilirsiniz.


Narda Afrika / 7 Dakika klip:
https://youtu.be/8ifBz9vNEv4

Narda Afrika / 7 Dakika için Dijital Platformlar:
Spotify I Apple Music I Fizy I Deezer I YouTube Music

Narda Afrika Sosyal Medya
Instagram I Twitter I Facebook

OnAir Sahne Sosyal Medya

Instagram I Twitter I Facebook

NARDA AFRİKA
Narda Afrika 2011 yılında Barış Başarol tarafından İstanbul’da kuruldu. Grubun 2014 yılında Esen Plak etiketiyle çıkarttıkları kendi adını taşıyan ilk albümü Hakan Kurşun ile kaydedildi. 12 parçanın bulunduğu albümde söz ve besteleri Barış Başarol üstlendi. İlk klipleri çıkış parçaları “Ben Efsaneyim”e çekildi. Grup ilk konserini Ankara Bilkent Otel’de Serçev yararına verdi. İkinci konserleri Massive Attack, Soundgarden, Kaiser Chiefs gibi dünya devlerinin de katıldığı &100 Festival’de gerçekleşti. “Mavi Ay” ve “Çaki” şarkıları ile “Kaçak Gelinler” dizisine konuk oldu. Mesut Yar ile Burada Laf Çok programına katılan grup, 2016 yılı içinde Düzce Üniversitesi Bahar Şenliklerinde sahne aldı. Grup ikinci kliplerini “Çaki” ye üçüncü kliplerini ise “Zorba/İki Küçük Kedi” şarkısına çekti. Ardından Yalçın Birol’ un hazırladığı Bip Akustik programına performanslarıyla konuk oldu. Albümlerinden “Lakin Yanıyorum” adlı parçayı da kliplendiren grup ilk defa Müslüm Gürses’ ten dinlenilen ve çok sevilen ‘’Nilüfer’’ şarkısını kendi tarzlarında yorumlayıp oldukça iyi eleştiriler aldılar. Grup 2019 yılında ”küskün Yengeç” adlı teklisini yayınladı ve Zeytinli festivalinde yer aldı. Ardından 2021 yılında ‘’Yağmura Doğru ‘’ ve “Dün Gece Nerelerdeydin?” teklilerini yayımlayan grup tüm bu süreç zarfında Boğaziçi Üniversitesi, Arel Üniversitesi gibi büyüklü küçüklü çeşitli festival, konser ve etkinliklerde sahne aldı. Grup halen yeni şarkılarının kayıtları için stüdyoda.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir