İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Narmanlı Sanat ve Dr. Ebru Nalan Sülün Sanat Tarihi Yaz Okulu Başlıyor!

14-17 yaş aralığındaki lise öğrencilerine uygun olan Sanat Tarihi Yaz Okulu programı,  13 Temmuz – 28 Eylül arası her Salı gerçekleşecek olup lise eğitim müfredatında bulunmayan sanat tarihinin temellerini oluşturmayı ve bu konuda yetkinlik kazandırmayı amaçlar. Eğitim programı, sanat tarihi üzerinden insanlığın gelişimini kronolojik olarak öğrenme, farklı coğrafyalara yayılmış medeniyet ve kültürleri tanıma,  karşılaştırma ve yorumlama üzerine temellendirilmiştir. Genç yaşta alınan sanat tarihi eğitimi kişinin sanat ve tarih bilgisini geliştirirken insanlığın gelişimini öğrenmek için faydalıdır. Kişinin kendi kültürünü ve dünya kültürünü araştırmaya ve öğrenmeye sevk eden bir alan olan sanat tarihi gençlerin toplumdaki yerini bulması ve entellektüel gelişim açısından çok önemlidir.

Tarihsel perspektifte 3 modülden oluşan eğitim programı 12 Hafta boyunca devam edecektir.  Katılımcılar modüllere bağımsız olarak da katılabilirken bir bütün olarak da takip edebilecektir. Eğitim sonunda katılımcılara üniversite başvurularına ekleyebilecekleri sanat tarihi sertifikası iletilecektir. Eğitimler Zoom üzerinden gerçekleşecek olup  12 haftalık program şu şekildedir:

     1. Modül (4 hafta)

13 Temmuz-3 Ağustos Salı 18:00-19:30

Rönesans Dönemi (2 hafta)

Barok ve Rokoko Dönemi (1 hafta)

Neo Klasisizm ve Romantizm Dönemi (1 hafta)

     2. Modül (4 hafta)

10 Ağustos -31 Ağustos Salı 18:00-19:30

1850-2000 tarihleri arası Batı Sanatı

Empresyonizm ve Post empresyonizm (1 hafta)

Kübizm/ Fütürizm/ Dada/ Sürrealizm (1 hafta)

Soyut Sanat ve Kavramsal Sanat (1 hafta)

1950 Sonrası Sanat (1 hafta)

    3. Modül (4 hafta)

7 Eylül – 28 Eylül Salı 18:00-19:30

Türkiye Sanat Tarihi (1850-2000’ler)

Osmanlı Batılılaşma Dönemi ve sanat ortamı, sanatçılar (1 hafta)

Erken Cumhuriyet Dönemi ve sanat ortamı, sanatçılar (1 hafta)

1950-1980 sonrası sanat, sanatçılar (1 hafta)

 1980 Sonrası Türkiye’de sanat, sanatçılar (1 hafta)

Dr. Ebru Nalân Sülün Hakkında

 Hacettepe Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nden mezun oldu. Eğitimi sırasında orta öğretim pedagojik formasyon eğitimini tamamladı. Mezuniyetinin ardından ilköğretim öğretmenlik sertifikasını da edindi. Resim Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Doktora eğitimini “Türkiye’de Çağdaş Sanat Koleksiyonculuğu (1990-2010)” başlıklı tezi ile tamamladı. Sülün, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sanat Yönetimi Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyesidir ve batı sanatı- çağdaş sanat ile ilgili dersleri yürütmektedir.

Sülün, I. Antalya Resim Festivali yürütme kurulu üyeliği ve festival sergisi koordinatörlüğü, Fırat Arapoğlu ile birlikte “Beden-Mekân Video-Enstalasyon Sergisi”, Akdeniz Art 1. Akdeniz Sanat Günleri özel sergi koordinatörlüğü, Merkez Bankası Sanat Koleksiyonu’ndan seçki sunan “Gerçeklikler ve İzdüşümler” , “Anlam ve Mahiyet”  ve 50. Altın Portakal Film Festivali kapsamında açılan “Memento&Memory”, Antalya Old Town Festivali- 2016  “Wısh&Hope”, İzmir “İmpact – VideoFest”, Pera Müzesi ve Antalya Kültür Sanat’ta açılan “Karşılaşmalar”, Old Town Kaleiçi Festivali “Açık Hava Sanat Alanı” sergileri ve farklı galeri sergilerinin küratörlüğünü üstlenmiştir.

Ulusal ve uluslararası sempozyumlar için sanat üzerine bildiriler kaleme alan Sülün, bu çalışmalara ek olarak Sanat Dünyamız, Genç Sanat, Art-ist actual, Art-ist modern, Artam gibi dergiler ve Cumhuriyet Gazetesi için de pek çok sanat eleştirisi yazısı kaleme almıştır.

Sülün’ün “Habip Aydoğdu- KIRMIZI”, “Antalya’da Erken Cumhuriyet Dönemi Kültür-Sanat Ortamı” ve “Türkiye’de Çağdaş Sanat Koleksiyonculuğu” isimli üç kitabı yayınlanmıştır. 

Ebru Nalân Sülün, UNESCO- L’Association Internationale des Critiques d’Art-AICA Internationale (Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği)’nin 2014-2018 yılları arasında yönetim kurulu üyeliğini yürütmüştür.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir