İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

O Şişman Kadın Benim!

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro eğitiminin ardından tiyatro oyunculuğunun yanı sıra N’olur Ayrılalım, Ver Elini Aşk, Sefirin Kızı gibi dizilerde rol alan Duygu Karaca’nın yaşarken zor gelen ama şimdi gülerek hatırladığı anılarını topladığı kitabı Fazla Yağ Göz Çıkarmaz raflarda!

İdeal beden ölçülerine kafa tutan Fazla Yağ Göz Çıkarmaz, mizahla harmanlanmış bir anlatı kitabı. Bedenini, ruhunu var olduğu gibi seven herkesin destekçisi olan Fazla Yağ Göz Çıkarmaz ile eğlenceli anılara ışınlanıyoruz!

“Gelin şöyle görünüşü bile iştah açan tatlı bir şeyler söyleyelim hatta yanına bir de çay… Eee anlatacaklarım var. Yaşarken zor gelen ama şimdi gülerek hatırladıklarım… Hepsini tek tek seriyorum önünüze. Tüm şişmanlar toplansın, herkes duysun! Güzellik kadar sonradan öğretilmiş/öğrenilmiş bir kavram için bunca kalp kırıklığı neden? Gülüşünüz size özel, ses tonunuz, bakışınız… Burada linç yok, eğlenceli anılar var! Ayrıca size bir sır vereyim mi? Yaklaşın, iyice yaklaşın… Fazla yağ göz çıkarmaz!”

Dış görünüşe dair yargılar etrafımızı sarmışken Duygu Karaca, “O şişman kadın benim!” diye haykırıyor. Tükenmek bilmez her tavsiyeye sempatik üslubuyla itiraz ediyor. Güzelliğin dıştan içe değil içten dışa var olduğunu savunuyor. 

“Ben senin yaşındayken…” diye başlayan anne söylemlerine karşı duruyor. Hepimizin biricik olduğunu hatırlatıyor. Her linç girişiminde kendini savunuyor. Savunamadığı anlarda da kendine dönüyor ama mutlaka bir şeyler öğrenerek yola devam ediyor. 

Birbirinden eğlenceli hikâyeleri hiç tereddüt etmeden okuyucuyla paylaşan Duygu Karaca, aynada gördüklerimizi şekillendirmek bizim elimizde diyerek ruhumuza ayna tutuyor. 

İncelemek ve satın almak için tıklayın!

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir