İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Oda Orkestrası Kremeta Baltica Cemal Reşit Rey’de

Dünyanın en iyi kemancılarından biri olan Gidon Kremer’in kurduğu Kremeta Baltica, 12 Mart 2020 Perşembe akşamı Cemal Reşit Rey’de izleyiciyle buluşacak. Baltık ülkelerinden seçkin müzisyenleri bir araya getiren orkestraya “Moskava Müzik Eleştirmeni” ödülüne sahip olan tek müzisyen unvanına sahip Fransız Piyanist Lucas Debargue eşlik edecek.

20 yıl önce kurulan grup, ilk yıllarından bugüne kadar pekçok ünlü solistler ve şeflerle çalışmakta. Kremerata Baltica’nın özellikle son yıllarda gerçekleştirdiği büyük etkinlikler arasında 2013 yılında Rusya’da insan haklarına dikkat çekmek için Berlin’s Philharmonie’nin verdiği “To Russia with Love” konseri ve Gidon Kremer’in otobiyografisinin anlatıldığı “All About Gidon” yer alıyor. Kremerata Baltica ve Gidon Kremer ile ünlü Rus mim sanatçısı Slava Polunin ve Fools Akademisi 2013 yılında, Polunin’in “Snow Show”undan esinlenilen “Snow Symphony” projesiyle ortaklık kurdular.

Topluluk 2015’te, Gidon Kremer, Rus ressam ve filozof Maxim Kantor ile birlikte “Masks and Faces” isimli yaratıcı çalışmayı hayata geçirdiler. Kremerata’nın son projesi ise Suriyeli sanatçı Nizar Ali Badr ile yaptığı “Pictures from the East” adlı Orta Doğu’daki sorunlara ve mülteci meselesine değinen proje olmuştu.

Lucas Debargue

Moskova Müzik Eleştirmeni Ödülü’nü alan Lucas Debargue

Fransız piyanist Lucas Debargue’nin yeteneğinin  keşfedilmesi ise, 2015 yılında Moskova’daki 15. Uluslararası Çaykovski Yarışması’nda sergilediği efsanevi performanslarıyla oldu. Son turda 4. sırada yer almasına rağmen tüm disiplinlerde herkesin sahip olmak istediği Moskova Müzik Eleştirmeni Ödülü’nü alan tek müzisyen oldu.

Biletler 20, 30, 50, 80 TL olarak CRR Konser Salonu gişesi ve Biletix’te satışa sunuldu.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir