İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

oddviz’den Kütahya Çini ve Seramiklerine Güncel Bakış: “Voronoi” Pera Müzesi’nde!

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kütahya Çini ve Seramikleri Koleksiyonu’ndan ilhamla sanat kolektifi oddviz tarafından hazırlanan “Voronoi” başlıklı video, 3 Mart 2020 Salı günü ziyarete açılıyor. Pera Müzesi’nin kalıcı koleksiyonuna ait olan yaklaşık 150 eserin, fotogrametri tekniği kullanılarak 3 boyutlu modellenmesiyle ortaya çıkan video, geçmiş bir zaman diliminde üretilmiş eserleri güncel ve dijital bir dil aracılığıyla günümüze aktarıyor.

Pera Müzesi kuruluşunun 15. yılında, oddviz’in Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kütahya Çini ve Seramikleri Koleksiyonu’ndan ilhamla ürettiği “Voronoi” başlıklı video çalışmasını sanatseverlerle buluşturuyor. Fotogrametri tekniği kullanarak objelerin ya da mekânların 3 boyutlu dijital replikalarını üreten sanat kolektifi oddviz, Pera Müzesi’nin kalıcı koleksiyonundan seçtiği yaklaşık 150 eseri, aynı yöntemle üç boyutlu modelleyip dijitalize ederek bir video üretti.

oddviz’in “Voronoi” isimli çalışması, müzenin koleksiyonunda bulunan 18. yüzyıldan 20. yüzyıla uzanan bir zaman diliminde üretilmiş geleneksel eserlerin, güncel ve dijital bir dil aracılığıyla yepyeni bir perspektiften değerlendirilmesine olanak tanıyor. Fiziksel ile dijitalin birbirine temas ettiği noktalara odaklanan ve ikisi arasındaki geçişliliği vurgulayan video, kültür varlıklarının korunması, saklanması, gelecek nesillere aktarılması ve bu süreçlerde kurumsal olarak müzelerin oynadığı role de yorum getiriyor. Video, başlığını modellenen objelerin dijital ortamda kırılmasına olanak tanıyan matematik fonksiyonundan alıyor.

Teknoloji ile sanatı güncel ile gelenekseli mizahi bir üslupla bir araya getiren video, 03 Mart – 25 Ekim 2020 tarihleri arasında Kütahya Çini ve Seramikleri sergi salonunda, müzenin açık olduğu saatler arasında izlenebilir.

Pera Müzesi Salı’dan Cumartesi’ye 10:00 – 19:00 saatleri arasında, Pazar günleri ise 12:00 – 18:00 saatleri arasında gezilebilir. Müzede Cuma günleri hem uzun hem de ücretsiz! “Uzun Cuma”larda müze 18:00 – 22:00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilir. “Genç Çarşamba” günlerindeyse tüm öğrenciler müzeyi ücretsiz ziyaret edebilir.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir