OKUYAY Platformu iki yıllık proje uygulama süresinde edinilen bilgi ve deneyimleri aktarmak, okuma kültürünü farklı yaş gruplarında geliştirmek için çalışan akademisyenlerin, eğitimcilerin, uzmanların birikimlerini online bir platformda erişilir kılmak amacıyla OKUYAY Platformu Eğitim Modülü’nü hayata geçirdi. Yararlanmak isteyen herkese her an ulaşılabilir bir kaynak sunan OKUYAY Platformu Eğitim Modülü aynı zamanda, projenin sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında süre sınırı olmayan bir imkân sağlıyor.
T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan, Türkiye Yayıncılar Birliği’nin OKUYAY Platformu, ülkemizde okuma kültürüne yönelik bugüne dek yapılan en kapsamlı projelerden biri oldu. OKUYAY Platformu Eğitim Modülü ise okuma kültürünün yaygınlaştırılması konusunda her an ve herkes tarafından ulaşılabilir bir kaynak yaratmak amacıyla online olarak hayata geçirildi. Eğitim Modülü, OKUYAY Platformu’nun sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında projenin uygulama süresinden bağımsız olarak, süre sınırı olmayan bir imkân sunuyor.
OKUYAY Platformu Eğitim Modülü’nde ailelere, öğretmenlere, kütüphanecilere, öğrencilere, gönüllülere ve Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik online ve stüdyo kaydı formatında eğitimler hazırlandı. Eğitimlerin içerikleri ve eğitimcileri ise şöyle:
- Çocuk ve İlkgençlik Yaş Grubuna Yönelik Kütüphane Etkinlikleri – Sevgi Arıoğlu (Erenköy Işık Lisesi, Kütüphaneci)
- Yetişkinlere Yönelik Kütüphane Etkinlikleri – Emine Hatun Gür (TKD, Boğaziçi Üniversitesi Kütüphaneci)
- Çocukların Keyifle Okuyup Özenle Yazması İçin Neler Yapabiliriz? – Tülin Kozikoğlu (Çocuk Kitapları Yazarı)
- Yaratıcı Okumanın Okuma Kültürüne Katkısı – Çiğdem Odabaşı (Yaratıcı Drama Eğitmeni)
- Çocuklara Okumayı Sevdirmek ve Okuma Alışkanlığı Kazandırmak – Serap Erdinç (AÇEV, Erken Çocukluk Uzmanı)
- Okuma Kulüplerinin Okuma Kültürüne Katkısı – Sevengül Sönmez (OKUYAY Platformu Sektör Uzmanı)
- Eleştirel Okuma – Doç. Dr. Yalçın Armağan (Akademisyen)
- Görsel Okuma – Dr. Nilay Yılmaz (Yaratıcı Drama Eğitmeni)
- Okuma Kültüründe Kütüphanelerin Yeri – Prof. Dr. Bülent Yılmaz (Hacettepe Üniversitesi Bilgi Belge Yönetimi Bölümü)
- Okuma Kültürü – Kitaplar – Kurumlar ve Organizasyonlar – Doç. Dr. Ilgım Veryeri Alaca (Koç Üniversitesi, Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü)
İlk yorum yapan siz olun