İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Paolo Cognetti’nin İkinci Otobiyografik Romanı “Bıldırcın Karı – Dağ Günlükleri” Kafka Kitap’tan Çıktı

İlk otobiyografik romanı Sekiz Dağ ile pek çok ödülün sahibi olan Paolo Cognetti, Kafka Kitap etiketiyle raflarda yerini alan Bıldırcın Karı – Dağ Günlükleri’nde öyküsünü anlatmaya devam ediyor! Yelda Gürlek’in İtalyanca aslından Türkçeye kazandırdığı Bıldırcın Karı, tıpkı ilk kitapta olduğu gibi Cognetti’nin İtalyan Alpleri’nde geçirdiği çocukluğuna bir saygı duruşu niteliğinde…

Şehirdeki yaşamının sıradanlığından bunalan ve bir zamanlar olduğu ‘vahşi çocuğu’ yeniden keşfetmek için kendini yeniden bir dağ evine atan Cognetti, lirik anlatımı ve etkileyici betimlemeleriyle doğanın gücünü, sürekli sorgulayan bir aklın gerekliliğini ve insan ruhunun direncini âdeta anıtlaştırıyor.

Ödüllü İtalyan yazar, belgeselci ve editör Paolo Cognetti, Kafka Kitap’ın 2018 yılında okurla buluşturduğu otobiyografik romanı Sekiz Dağ ile uluslararası çapta bilinirlik kazanıp Premio Strega dahil pek çok ödül kazandı. Cognetti’nin, kendi hikâyesini anlatmaya devam ettiği Bıldırcın Karı – Dağ Günlükleri yine Kafka Kitap logosuyla okurlarla buluştu.

Şehirden, aile hayatının dayatılan düzeninden ve sıradanlığından iyiden iyiye bunalan Paolo Cognetti, yirmi yaşına kadar tüm yazlarını geçirdiği İtalyan Alpleri’ne kaçmaya karar verir. Bir zamanların vahşi çocuğuna taban tabana zıt, şehirli genç bir adam olup çıktığını hisseden Cognetti, o çocuğu yeniden arama arzusuyla yola düşer ve on yıllık bir aranın ardından döndüğü dağ evi sayesinde yaşamı yeniden keşfetmeye koyulur. Şehrin karmaşasından sonra birdenbire gelen sükûnetin, yalnızlığın, vahşi yaşamın ve ulu ağaçların arasında bir başına kalan yazar önce doğayı, ardından kendi içinde yenilenip başka bir anlam kazanan dostluk kavramını, sonunda da kendini bir kez daha keşfeder.

Hiçliğin ortasında edinilen dostlar, yabani yaşam, durmaksızın yağan kar ve yalnızlığın kesif sessizliği… Bıldırcın Karı güçlü alt metni, canlı tasvirleri ve sembolizme bolca yer veren anlatımıyla okurlara zengin bir edebiyat deneyimi sunuyor.

Yelda Gürlek’in İtalyanca aslından dilimize kazandırdığı, Paolo Cognetti’nin otobiyografik romanı Bıldırcın Karı – Dağ Günlükleri, Kafka Kitap logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde okurlarını bekliyor.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir